XBLOG logo @2x

Windows Phone: Ούτε στο 1% το μερίδιο αγοράς

Σε μια αγορά όπου τα Android και τα iPhone κινητά κυριαρχούν, τα Windows Phone αποτελούν τη πιο γνωστή-άγνωστη πλατφόρμα για smartphones με μερίδιο που δεν αγγίζει καν το 1%.

Σύμφωνα με έρευνα της Gartner για την αγορά των smartphones, οι παγκόσμιες πωλήσεις των έξυπνων κινητών σημείωσαν αύξηση της τάξης των 4%, ωστόσο η Microsoft είδε το δικό της μερίδιο να πέφτει κάτω από το 1%, και συγκεκριμένα στο 0.7%. Η Gartner εκτιμά ό,τι κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016 πουλήθηκαν περίπου 2.4 εκατομμύρια κινητά με λειτουργικό σύστημα Windows, παίρνοντας ποσοστό 0.7%, ενώ την ίδια περίοδο του προηγούμενου τριμήνου η Microsoft είχε πουλήσει 8.6 εκατομμύρια Lumia κινητά, παίρνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 2.5%.

Ο κύριος ένοχος για τη πτώση των πωλήσεων δεν είναι άλλος από την ίδια τη Microsoft η οποία έχασε τη πίστη της στα κινητά και έχει καιρό να κυκλοφορήσει νέα Lumia smartphones. Για να αποφύγει τα χειρότερα ο αμερικάνικος κολοσσός πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι πουλάει το τμήμα φθηνών κινητών (feature phones) στην Foxconn έναντι $350 εκατομμυρίων, και μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις ότι θα σταματήσει να λανσάρει νέα Lumia smartphones. Αντιθέτως, οι φήμες ισχυρίζονται ότι το 2017 θα κάνει το μεγάλο comeback με Surface κινητά.

Αν η Microsoft θελήσει να σταματήσει την κυκλοφορία νέων Lumia smartphones η πτώση στο μερίδιο αγοράς θα συνεχιστεί και φαίνεται ότι οι συνεργάτιδές της δεν μπορούν να “βγάλουν” ένα Windows Phone που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.