XBLOG logo @2x

Η Microsoft πούλησε το τμήμα των κινητών ‘Nokia’ στη Foxconn

Η Microsoft πούλησε το τμήμα που κατασκευάζει τα feature phones “Nokia” στην FIH Mobile, μια θυγατρική εταιρία της Foxconn, για $350 εκατομμύρια. Οι δύο εταιρίες-κολοσσοί συμφώνησαν να μεταφέρουν τους 4,500 υπαλλήλους που δουλεύουν σε αυτό το τμήμα στη θυγατρική της Foxconn, ενώ οι άδειες για το Nokia brand που ακόμα χρησιμοποιείται επάνω στα κινητά, το λογισμικό, τις υπηρεσίες και άλλες επαφές και συμφωνίες θα παραμείνουν στα χέρια των Αμερικάνων.

Η συμφωνία επηρεάζει μόνο τα φθηνά κινητά της Microsoft -αυτά των €20-50 με αριθμητικό πληκτρολόγιο, τα οποία χρησιμοποιούν την επωνυμία της Nokia. Η εταιρία αναφέρει ότι θα εξακολουθεί να αναπτύσσει τα Windows 10 Mobile και να υποστηρίζει τα Lumia και τα Windows Phone των υπόλοιπων εταιριών, όπως των Acer, Alcatel, HP, Trinity και VAIO.

Η Microsoft έχει αφήσει στην άκρη το τμήμα των feature phones και έχει σταματήσει να “βγάζει” συσκευές για τις σειρές Asha, Series 40 και Nokia X από τον Ιούλιο του 2014. Έχει επίσης σταματήσει να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά ή να προσφέρει ενημερώσεις για αυτές τις συσκευές. Αντί να επικεντρωθεί σε αυτά έχει ρίξει όλο το βάρος στα Windows Phone χωρίς όμως να βλέπει κέρδη. Η Microsoft απέτυχε να κάνει τα Windows Phone διάσημα και αυτό οδήγησε σε μόλις 2.3 εκατομμύρια πωλήσεις Lumia συσκευών το προηγούμενο τρίμηνο, μια πτώση της τάξεως του 73% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η εταιρία από πέρσι έχει αφοσιωθεί στις ναυαρχίδες, τις φθηνές Lumia συσκευές και στα επαγγελματικά τηλέφωνα. Παρόλα αυτά, ο Terry Myerson παραδέχτηκε ότι δεν θα επικεντρωθούν στα Windows Phone φέτος. Φαίνεται ότι η φέτος η Microsoft θα ετοιμάσει το μεγάλο της comeback και του χρόνου θα κάνει το “μπαμ” με ένα Surface Phone, αν οι φήμες αληθεύουν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.