XBLOG logo @2x

Windows 7 Launch Party, Το xblog ήταν εκεί

Η Microsoft ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση του νέου λειτουργικού της συστήματος, Windows 7. Με τα Windows 7, η χρήση του PC γίνεται ακόμα πιο εύκολη, καθώς το νέο λειτουργικό σύστημα προσφέρει ένα βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας στο χρήστη και ενσωματώνει σημαντικά νέα χαρακτηριστικά που απλουστεύουν τις καθημερινές εργασίες, επιτρέποντας στους καταναλωτές να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες κάθε είδους υπολογιστή.

Για να γιορτάσει την αναγγελία της παγκόσμιας διάθεσης των Windows 7, η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε πριν από μερικές μέρες μια εορταστική βραδιά, ειδικά για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων είχε προσκληθεί και η ομάδα του xblog.gr και παραβρεθήκαμε στο event. Στο Gazarte, όπου έγινε το πάρτι είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από 13 διαφορετικούς κατασκευαστές, τις εταιρίες Acer, Dell, E-shop.gr, Fujitsu, HP, Ideal-Toshiba, Info-Quest, Lenovo, LG, Multirama, Πλαίσιο,  Samsung και Sony, με εγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Παράλληλα, σε ειδικά stands, παρουσιάστηκαν και οι νέες τηλεφωνικές συσκευές Windows phones με ενσωματωμένα τα Windows Mobile 6.5, τη νέα έκδοση του λογισμικού της Microsoft ειδικά για κινητά τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι, η ελληνική έκδοση των Windows 7 θα είναι διαθέσιμη στις 31 Οκτωβρίου.

Οι  συνεργάτες συσπειρώνονται γύρω από τα Windows 7

Παράλληλα με την αυξημένη συμμετοχή των πελατών, ο ρόλος των συνεργατών της Microsoft στη διαδικασία οραματισμού και σχεδιασμού των Windows 7 ήταν ακόμα πιο ενεργός. Η προσέγγιση αυτή που βασίστηκε στην ενημέρωση από πλευράς συνεργατών σχετικά με την ανάπτυξη νέων προϊόντων, συνέβαλε στη βελτιωμένη απόδοση των PC, καθώς και στη συμβατότητα με μία ευρεία γκάμα εφαρμογών λογισμικού και hardware σε ολόκληρο το οικοσύστημα των Windows.

Περισσότερες από 16.000 εταιρείες λογισμικού και hardware δημιουργούν λύσεις πάνω στα Windows 7 και περισσότεροι από 44.000 μηχανικοί ανάπτυξης έχουν εγγραφεί στο Πρόγραμμα Ετοιμότητας του Οικοσυστήματος των Windows (Windows Ecosystem Readiness Program). Αυτοί οι συνεργάτες αναπτύσσουν hardware, λογισμικό και υπηρεσίες που προορίζονται για περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο PC σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, στελέχη  πληροφορικής της ελληνικής αγοράς είχαν τη δυνατότητα εγκατάστασης του  επερχόμενου λειτουργικού συστήματος στις εταιρίες τους, ώστε να ελέγξουν πρώτοι τις απεριόριστες δυνατότητες του.

Διαθέσιμα προς πώληση σε όλο τον κόσμο από σήμερα

Η παγκόσμια διάθεση των Windows 7 συνοδεύεται από μία ευρεία σειρά νέων PC και εφαρμογών. Με περισσότερες επιλογές PC σε πλούσια γκάμα τιμών, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τη συσκευή που ταιριάζει στην προσωπικότητα, στο στυλ και στις ανάγκες τους: από netbook και εξαιρετικά λεπτά notebook, μέχρι laptop πολλαπλής αφής με πλούσιες διαδραστικές λειτουργίες και all-in-one επιφάνειες εργασίας, αλλά και high-end μηχανήματα για μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας.

Πιο απλή χρήση του  PC

Τους τελευταίους 18 μήνες, στοιχεία και αξιολογήσεις, που συλλέχθηκαν από τους πελάτες μας αλλά και από οκτώ εκατομμύρια καταναλωτές που εγκατέστησαν τη δοκιμαστική έκδοση (beta), επισφράγισαν τις έρευνες της Microsoft αναφορικά με το πώς θα μπορούσαν να απλοποιηθούν οι καθημερινές εργασίες μας στον υπολογιστή.

Απλοποίηση των καθημερινών εργασιών

  • Γραμμή Εργασιών: Η νέα γραμμή εργασιών εξασφαλίζει εξυπνότερες και αποδοτικότερες λειτουργίες, διαθέτοντας χαρακτηριστικά, όπως μικρογραφίες προεπισκόπησης των ιστοσελίδων, των εγγράφων και ακόμα και των βίντεο την ώρα που αναπαράγονται.
  • Οικιακή ομάδα: Από κοινού χρήση αρχείων και εκτυπωτών μέσω όλων των οικιακών PC με Windows 7.
  • DeviceStage: Δυνατότητα ευκολότερης διαχείρισης και συγχρονισμού όλων των συνδεδεμένων συσκευών, όπως φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλεφώνα.
  • Φωτογραφίες και Βίντεο: Οι εφαρμογές Windows Live Photo Gallery και Windows Live Movie Maker προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες για την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο και την από κοινού χρήση τους με τρίτους.
  • Snap: Σύροντας ένα ανοιχτό παράθυρο στο άκρο της οθόνης αλλάζει αυτομάτως το μέγεθος του. Τοποθετώντας δύο διαφορετικά παράθυρα στα αριστερά και δεξιά άκρα του υπολογιστή, το μέγεθός τους προσαρμόζεται με τρόπο που να επιτρέπει την απόλυτη και παράλληλη σύγκρισή τους.
  • Shake: Με ένα κλικ σε ένα τμήμα παραθύρου και με μια μικρή, απότομη κίνηση με το ποντίκι, ελαχιστοποιούνται όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά παράθυρα. Με νέα απότομη κίνηση του ποντικιού τα παράθυρα επαναφέρονται στο αρχικό τους μέγεθος.
  • Internet Explorer 8: Ο ταχύτερος, απλούστερος και ασφαλέστερος browser. Έξυπνα νέα χαρακτηριστικά, όπως Instant Search, Accelerators και Web Slices, επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του διαδικτύου.

Λειτουργούν όπως εσείς θέλετε

  • Ταχύτερη Εκκίνηση & Απενεργοποίηση: Κάθε χρήστης των Windows 7 επωφελείται από το γεγονός ότι στο επίκεντρο πλέον βρίσκονται η καθολική απόδοση, οι ταχύτεροι χρόνοι εκκίνησης, επαναφοράς και απενεργοποίησης και η βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας.
  • Ευκολότερη εργασία εν κινήσει: Όλες οι ρυθμίσεις από ένα σημείο, μέσω του Windows Mobility Center.
  • Προστατέψτε το PC σας: Αποτελεσματικότερη προστασία των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο PC μέσω των προηγμένων δυνατοτήτων backup.

Νέες  δυνατότητες

  • Τεχνολογία αφής: Αλληλεπίδραση με το PC μέσω οθόνης αφής με δυνατότητες πολλαπλών σημείων επαφής.
  • PlayTo: Streaming της ψηφιακής μουσικής, των βίντεο και των φωτογραφιών μέσω των PC ή των συσκευών, όπως για παράδειγμα το Xbox 360 όταν συνδεθεί με την τηλεόραση.
  • Απίστευτα Παιχνίδια και Γραφικά: Μέσω των νέων χαρακτηριστικών για ενισχυμένη απόδοση, τα παιχνίδια και η ψυχαγωγία περνούν σε άλλο επίπεδο, με υποστήριξη 64-bit και γραφικά DirectX11.
  • Εκτυπώσεις με αναγνώριση της Θέσης: Τα έγγραφα αποστέλλονται στο σωστό εκτυπωτή, στο σπίτι ή στο γραφείο. Παράλληλα, με τα Offline Files παρέχεται και η δυνατότητα εργασίας offline αλλά και αυτόματου συγχρονισμού PC και εγγράφων, κατά την είσοδο του χρήστη στο δίκτυο του γραφείου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.