XBLOG logo @2x

Windows 7 σε USB stick;

Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει την τελευταία εβδομάδα στο διαδίκτυο, η Microsoft φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εγκατάστασης των νέων Windows 7 τόσο από το επίσημο CD όσο και από USB Stick. Ο κυριότερος λόγος αυτής της απόφασης, είναι σίγουρα η μεγάλη εξάπλωση των netbook τα τελευταία χρόνια.

Τα netbook όπως είναι γνωστό δεν διαθέτουν οπτικό μέσο οπότε είναι δύσκολο για τους χρήστες να εγκαταστήσουν κάποιο νέο λειτουργικό. Η λύση του USB stick σίγουρα θα βοηθήσει στην εξάπλωση των νέων Windows στους χρήστες netbook.

Μπορεί τα περισσότερα netbook που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά να τρέχουν Windows XP, ωστόσο δεν πιστεύω ότι θα έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να «αντέξουν» το νέο λειτουργικό. Τουλάχιστον από τις δοκιμές που πραγματοποίησα κι εγώ σε μερικά netbook δεν εντόπισα κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, ούτε κατά την εγκατάσταση αλλά ούτε και κατά την λειτουργία των Windows 7.

Μπορεί η ίδια η Microsoft να μην έχει ανακοινώσει ακόμα κάτι επισήμως, ωστόσο η εγκατάσταση μέσω USB Stick, είναι μια από τις λύσεις που εξετάζει η εταιρεία προκειμένου να βοηθήσει την διάδοση του νέου λειτουργικού.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.