XBLOG logo @2x

Η Microsoft γίνεται πιο ενοχλητική από ποτέ για να βάλεις Windows 10

Φαντάσου να βλέπεις το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones στον υπολογιστή σου, να πληρώνεις λογαριασμούς ή να δουλεύεις, και ξαφνικά ένα μεγάλο μήνυμα εμφανίζεται σε όλη την οθόνη. Αρχικά νομίζεις ότι είναι μπλε οθόνη θανάτου, και αρχίζεις να πανικοβάλλεσαι. «Συγνώμη που ενοχλούμε, αλλά αυτό είναι σημαντικό,» λέει το μήνυμα. Και πάνω που νομίζεις ότι έγινε κάτι σοβαρό, συνεχίζεις την ανάγνωση: «Η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 τελειώνει στις 29 Ιουλίου.»

Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται σε όλη την οθόνη
Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται σε όλη την οθόνη

Αυτός είναι ο νέος τρόπος της Microsoft για να λάβει την προσοχή του κόσμου και να τον πείσει να αναβαθμίσει το PC του στα Windows 10. Ακόμα και η ίδια γνωρίζει ότι το νέο μήνυμα είναι εξαιρετικά ενοχλητικό και για αυτό έχει ενσωματώνει τα κουμπιά “Υπενθύμιση αργότερα,” “Υπενθύμιση άλλες τρεις φορές” και “Να μην το υπενθυμίσεις ξανά.” Έχει δημιουργήσει ακόμη και σελίδα υποστήριξης στο site της αποκλειστικά για αυτό το μήνυμα.

Το μήνυμα εμφανίζεται στους χρήστες PC με Windows 8.1 ή Windows 7 για να τους υπενθυμίσει πόσο καλή είναι η νέα έκδοση των Windows, καθώς και για να τους πληροφορήσει ότι πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναβαθμιστεί στα Windows 10. Το μήνυμα δεν θα εμφανίζεται σε όσους:

  • Έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή “Get Windows 10”
  • Έχουν πατήσει “Να μην το υπενθυμίσεις ξανά”
  • Δεν υποστηρίζει ο υπολογιστής τους τα 10
  • Έχουν εγκαταστήσει τα 10 αλλά γύρισαν σε παλιά έκδοση
  • Έχουν κρύψει τις ειδοποιήσεις του “Get Windows 10”
  • Έχουν απενεργοποιήσει την ενημέρωση στα 10 ή έχουν απενεργοποιήσει την οθόνη από το μητρώο

Πάντως όσο καλά και αν είναι τα 10, η Microsoft έχει δεχτεί πάρα πολλές κριτικές σχετικά με την εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά για αναβάθμιση. Δεκάδες χρήστες έχουν παραπονεθεί για ανεπιθύμητη αναβάθμιση των Windows 10, και μάλιστα μία θυμωμένη πελάτισσα κέρδισε $10,000 από την εταιρία σε δικαστήριο επειδή έκανε μήνυση.

Διάβασε επίσης: Η Dell εγκαταλείπει τα Android tablets για χάρη των Windows

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.