XBLOG logo @2x

To φινάλε του Game of Thrones έγραψε ιστορία για το HBO

Ήταν λογικό και αναμενόμενο το φινάλε της έκτης σεζόν του Game of Thrones να προσελκύσει εκατομμύρια τηλεθεατές την ημέρα προβολής του, όμως δεν γνωρίζουμε αν το κανάλι HBO ανάμενε να γράψει ιστορία. Η Nielsen, μια παγκόσμια εταιρεία πληροφοριών και μετρήσεων, δημοσίευσε ότι 8.89 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν -είτε ζωντανά στην τηλεόραση είτε αναμετάδοση- την Κυριακή το επεισόδιο «The Winds of Winter» γράφοντας ιστορία για το κανάλι και την παραγωγή της δημοφιλούς σειράς.

Το επεισόδιο της Κυριακής παρουσίασε άνοδο κατά 16% σε σχέση με το προηγούμενο «Battle of the Bastards» που προβλήθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου, ενώ αν το συγκρίνουμε και με τον προηγούμενο κύκλο επεισοδίων είχε 10% παραπάνω τηλεθέαση από το φινάλε επεισόδιο «Mother’s Mercy» που είδαμε στις 14 Ιουνίου του 2015. Το φινάλε της φετινής σεζόν τα πήγε περίφημα στα άτομα ηλικίας 18-49 που το βαθμολόγησαν με 4.4/5 ενώ συνολικά η τηλεθέαση της σειράς σε όλες τις πλατφόρμες ανέβηκε κατά 15% από την περασμένη χρονιά.

Πάντως, το φετινό φινάλε του Game of Thrones είχε πολλούς περισσότερους τηλεθεατές στη πραγματικότητα, αφού μέσα σε οκτώ ώρες από την προβολή του επεισοδίου στο HBO, πάνω από ένα εκατομμύρια “πειρατές” του Διαδικτύου κατέβασαν το επεισόδιο για να το δουν. Σύμφωνα με τα δεδομένα του TorrentFreak, εκατομμύρια ακόμη άτομα αναμένεται να το κατεβάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διάβασε επίσης: Fan του Game of Thrones μάντεψε τι σημαίνει το «Hodor» το 2008

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.