XBLOG logo @2x

Τα Windows 10 S μετατρέπονται σε λειτουργία “S Mode” για όλα τα Windows

Η Microsoft αποκάλυψε τα σχέδιά της να μετατρέψει τα Windows 10 S, τη lite έκδοση των Windows, σε ξεχωριστή λειτουργία για υπολογιστές με Windows 10. Ο υπεύθυνος του λειτουργικού, Joe Belfiore, παραδέχτηκε ότι η αρχική έκδοση των Windows 10 S μπέρδευε τον κόσμο και αποκάλυψε ότι προκάλεσε σύγχυση ακόμα και στους συνεργάτες τους.

Για να αποφύγουν τη σύγχυση, η Microsoft καταργεί τη ξεχωριστή έκδοση των Windows και δημιουργεί το “S Mode” που θα υπάρχει σε κάθε έκδοση των Windows 10 (Home, Pro, Enterprise). Το “S Mode” θα βρίσκεται ενεργοποιημένο σε ορισμένους υπολογιστές με προ-εγκατεστημένα τα Windows Home ή Pro, και αν οι χρήστες αποφασίσουν αργότερα να το απενεργοποιήσουν θα μπορούν να το κάνουν εντελώς δωρεάν ανεξαρτήτως της έκδοσης του υπολογιστή (Home ή Pro).

Τα Windows 10 S/S Mode σχεδιάστηκαν κυρίως για χρήση σε αίθουσες διδασκαλίας και επιχειρήσεις, για αυτό διαθέτουν ενσωματωμένα εργαλεία για να διευκολύνουν τη ζωή των καθηγητών και των διαχειριστών. Τρέχουν αποκλειστικά εφαρμογές και παιχνίδια που βρίσκονται στο Windows Store, επομένως είναι ασφαλέστερα και ιδανικά για παιδιά. Οι κατασκευαστές των υπολογιστών θα μπορούν να διαλέξουν αν θα το ενεργοποιήσουν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.