XBLOG logo @2x

Δείτε τις πρώτες εικόνες του Windows 10 Cloud, την απάντηση της Microsoft στο Chrome OS

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ακούσαμε ότι η Microsoft ετοιμάζει μια ελαφριά έκδοση του λειτουργικού της συστήματος την οποία ονομάζει Windows 10 Cloud. Με αυτή την έκδοση των Windows η εταιρία ευελπιστεί να χτυπήσει τα Chromebooks που τρέχουν το Chrome OS της Google. Τα Chromebooks εξαιτίας των flash μνημών (SSD), του ελαφριού λειτουργικού συστήματος και των… περιορισμών αποδίδουν καλύτερα απ’ ότι τα αντίστοιχα laptops με Windows μέχρι 400€.

Τώρα το ιταλικό blog Windows Blog Italia κατάφερε να βρει ένα PC που τρέχει τα Windows 10 Cloud και τράβηξε τα πρώτα screenshots. Οι άνθρωποι του blog αναφέρουν ότι επαλήθευσαν την αυθεντικότητα του λειτουργικού συστήματος μέσω ορισμένων κλειδιών στο μητρώο.

Στις εικόνες που διέρρευσε το blog βλέπουμε ότι η cloud έκδοση είναι ολόιδια με τα κλασικά Windows 10, όμως μπορεί να τρέξει μόνο τις UWP εφαρμογές του Windows Store, όπως τα Windows RT που απέτυχαν παταγωδώς και αποσύρθηκαν γρήγορα από την αγορά. Με αυτό το τρόπο η Microsoft θα έχει περισσότερο έλεγχο στη συσκευή και αναμένεται έτσι να αυξηθεί η ασφάλεια.

Τα παιδιά του blog κατάφεραν να τρέξουν το Evernote και το Slack, όμως μερικές εφαρμογές του συστήματος, όπως η Ζωγραφική και το Σημειωματάριο, δεν δουλεύουν σωστά σε αυτή την έκδοση (build). Επίσης κατάφεραν να τρέξουν κάποια desktop προγράμματα, όπως το CrystalDiskMark, που έχουν μετατραπεί σε UWP apps μέσω του Desktop App Converter (Project Centennial).

Δείτε τα screenshots στη συνέχεια:


Διαβάστε επίσης: Έχετε NETGEAR router; Βεβαιωθείτε ότι δεν είστε ευάλωτοι σε επιθέσεις


Αν και η Microsoft “δεν έχει τίποτα να μοιραστεί” αυτή τη στιγμή, είμαστε 100% σίγουροι ότι πρόκειται να λανσάρει αυτή την έκδοση κάποια στιγμή αυτό το έτος. Ακόμα και αν οι Ιταλοί τα έχουν στήσει όλα, πηγές εκ των έσω επιβεβαίωσαν στο ZDNet ότι έρχονται τα Windows 10 Cloud.

Αυτή η “πετσοκομμένη” έκδοση θα είναι καλή για όσους θέλουν ένα φθηνό laptop αποκλειστικά για πρόσβαση στο Internet, για τα σχολεία όπου η Apple και η Google κυριαρχούν, και για τις επιχειρήσεις που θέλουν να δώσουν στους υπαλλήλους τους ένα φθηνό PC για βασικές εργασίες (Office, email κτλ). Λογικά θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, παράλληλα με το Windows 10 Creator’s Update.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.