XBLOG logo @2x

Η Microsoft μετονομάζει τα Windows RT σε Windows 10 Cloud;

Τα Windows RT είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις χειρότερες εκδόσεις των Windows. Ήταν ικανή να τρέξει μόνο τις ελάχιστες εφαρμογές του Windows Store, υπήρχαν πολλοί περιορισμοί επειδή στην ουσία ήταν mobile λειτουργικό και πολλοί καταναλωτές έπεσαν στην παγίδα να τα προτιμήσουν, ενώ ήθελαν να αγοράσουν ένα PC με τη πλήρη έκδοση των Windows. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή η έκδοση παίζει να κυκλοφορήσει ξανά, αλλά με νέο όνομα και προσέγγιση.

Όπως αποκαλύφθηκε στις δοκιμαστικές εκδόσεις των επερχόμενων Windows, η Microsoft ετοιμάζει τα “Windows 10 Cloud.” Η cloud έκδοση είναι πιο ελαφριά και είναι ικανή να τρέξει μόνο τα Universal apps του Windows Store, όπως ακριβώς δηλαδή και τα RT. Η Microsoft θα κυκλοφορήσει αυτή την έκδοση στους κατασκευαστές PC για να χτυπήσει το Chrome OS το οποίο τρέχει καλύτερα στα φθηνά netbooks των 200€.

Επειδή αυτή η έκδοση ονομάζεται “cloud” δεν σημαίνει ότι τρέχει στο cloud και γίνεται streaming στο PC. Πιθανότατα η Microsoft θα προσφέρει όλες τις cloud υπηρεσίες της και θα έχει φτιαχτεί για να προτρέπει/αναγκάζει τον χρήστη να χρησιμοποιεί αυτές. Η Microsoft μπορεί να προσφέρει αυτή την έκδοση εντελώς δωρεάν στους κατασκευαστές και θα έχει κέρδος μέσω των cloud υπηρεσιών της. Με αυτό το τρόπο οι κατασκευαστές θα μπορούν να κυκλοφορούν πάμφθηνα netbooks, όπως γίνεται και με τα Chromebooks, και η Microsoft θα μπορέσει να “χτυπήσει” τη Google.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο σχόλιο από τη Microsoft.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.