XBLOG logo @2x

Η Walt Disney εξαγοράζει τη 21st Century Fox για $52.4 δισεκατομμύρια

Η The Walt Disney Company ανακοίνωσε την εξαγορά της 21st Century Fox για $52.4 δισεκατομμύρια σε μία προσπάθεια να γίνει η απόλυτη εταιρία ψυχαγωγίας. Μαζί με το χρέος της Fox που αγγίζει τα $13,7 δις, η Disney θα δαπανήσει συνολικά $66,1 δισεκατομμύρια για τη συγκεκριμένη εξαγορά.

Η 21st Century Fox είναι μια εταιρία κολοσσός στον χώρο της ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης. Μεταξύ άλλων, διαθέτει τα δικαιώματα για τις ταινίες των X-Men (+Deadpool), Fantastic Four και Avatar, των σειρών Modern Family και The Simpsons, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της Hulu (ανταγωνιστής του Netflix), έχει το δίκτυο FX (Sons of Anarchy, Fargo, Louie κ.ά.) και το κανάλι National Geographic, ενώ άμα ολοκληρωθεί η εξαγορά, θα έχει και το Sky. Όλα αυτά θα περάσουν στα χέρια της Disney.

Η Disney θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών και προγραμμάτων της 21st Century Fox. Συγκεκριμένα μιλάμε για τα Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Fox 2000, Twentieth Century Fox Television, FX Productions και Fox21. Η Disney θα αποκτήσει επίσης το μερίδιο του Star TV, όχι όμως και των Fox News, Fox Business, Fox Sports και Big Ten Network που θα ανεξαρτητοποιηθούν επιχειρησιακά.

Μόλις η συμφωνία εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, οι μέτοχοι της 21st Century Fox θα λάβουν $0,2745 ανά μετοχή που κατέχουν.


Διαβάστε επίσης: Είναι επίσημο: Η Apple εξαγόρασε το Shazam (για μισό δις;)


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.