XBLOG logo @2x

Είναι επίσημο: Η Apple εξαγόρασε το Shazam (για μισό δις;)

Η Apple ανακοίνωσε την εξαγορά της Shazam Entertainment Ltd., της βρετανικής εταιρίας πίσω από την ομώνυμη εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες.

Shazam Encore logo

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Shazam και η ταλαντούχα ομάδα της θα ενωθούμε με την Apple,» είπε ένας εκπρόσωπος της Apple στο The Verge. «Το Apple Music και το Shazam ταιριάζουν φυσικά, μοιράζοντας το πάθος για την ανακάλυψη της μουσικής και προσφέροντας εξαιρετική μουσική εμπειρία στους χρήστες μας. Έχουμε σχεδιάσει συναρπαστικά πλάνα, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Shazam.»

«Ήμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι το Shazam ήρθε σε συμφωνία για να γίνει μέρος της Apple,» δήλωσε η Shazam στο The Verge. «Το Shazam είναι μία από τις εφαρμογές με την υψηλότερη βαθμολογία στον κόσμο και έχει αγαπηθεί από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες και δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα καλύτερο σπίτι για το Shazam που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προσφέρουμε μαγεία στους χρήστες μας.»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Recode, η Apple συμφώνησε να πληρώσει $400 εκατομμύρια για να αποκτήσει το Shazam. Η βρετανική εταιρία έχει αξία $1 δισεκατομμύριο αλλά το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρει ένα επαγγελματικό μοντέλο που θα της αποφέρει κέρδος μάλλον της έριξε την αξία. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της για το 2016 ήταν μόνο $54 εκατομμύρια.

Η Apple θα επωφεληθεί πολύ από αυτή την εξαγορά, και μάλιστα θα χτυπήσει το… Spotify καθώς το Shazam “στέλνει” κάθε μέρα 1 εκατομμύριο χρήστες προς το Apple Music και το Shazam όταν αναγνωρίζει ένα κομμάτι — αν η Apple αλλάξει αυτό το χαρακτηριστικό ή αποσύρει την εφαρμογή το Spotify θα χάσει πολλά κλικ ή/και χρήστες. Η Apple μπορεί να επωφεληθεί επίσης αν ενσωματώσει τους αλγόριθμους του Shazam στο Apple Music ή/και στη Siri.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Shazam αναπτύσσει επίσης τεχνολογίες αναγνώρισης αντικειμένων σε εικόνες και μια AR πλατφόρμα για τις μάρκες, παρόμοια με Google Lens. Οι Αμερικάνοι ίσως ενδιαφέρονται και για αυτά δεδομένου ότι και αυτοί δουλεύουν επάνω στην επαυξημένη πραγματικότητα.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες μόλις πάρει το «οκ» από τις ρυθμιστικές αρχές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.