XBLOG logo @2x

Vodafone Mobile Broadband, Σκαρφαλώνει στα 28.8 Mbps

Πρώτη και ανάμεσα στις πρώτες εταιρίες στην Ευρώπη, η Vodafone παρέχει τις μεγαλύτερες ταχύτητες στην υπηρεσία Mobile Broadband. Συγκεκριμένα, το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο της εταιρίας παρέχει τη δυνατότητα για μέγιστες ταχύτητες λήψης δεδομένων έως 28.8 Mbps και αποστολής έως 5.8 Mbps, μέσω της τεχνολογίας HSPA + MIMO (High Speed Packet Access, Multiple Input Multiple Output).

Με βάση μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο της Vodafone καταγράφηκαν μέγιστες ταχύτητες λήψης δεδομένων της τάξης των 22 Mbps σε επίπεδο εφαρμογής τελικού χρήστη. Οι ταχύτητες που θα απολαμβάνει ο χρήστης μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τις συνθήκες και τα κατά τόπους χαρακτηριστικά του δικτύου.

Οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες Vodafone Mobile Broadband βασιζόμενες στην τεχνολογία HSPA+ MIMO παρέχονται αρχικά σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας και θα επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ θα είναι εμπορικά διαθέσιμες μέσα στο τρέχον έτος. Το προηγμένο ασύρματο δίκτυο 3ης γενιάς της Vodafone βασίζεται σε τεχνολογικά συστήματα αιχμής της Huawei και επεκτείνεται ταχύτατα σε όλη τη χώρα, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες και στις πλέον απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Παράλληλα, το δίκτυο των αστικών περιοχών αναβαθμίζεται σταδιακά με τη διάθεση των δυνατοτήτων HSDPA 14.4 Mbps & HSPA+ 21.6 Mbps, τις οποίες πρώτη η Vodafone εισήγαγε εμπορικά στην Ελλάδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.