XBLOG logo @2x

Η Vertu φτιάχνει κινητά των €10,000 – Πόσα έχει πουλήσει μέχρι σήμερα;

Η Vertu είναι μια εταιρία που την γνωρίζουμε μόνο εμείς που ασχολούμαστε με τη τεχνολογία και οι ζάμπλουτοι πελάτες της. Είναι από τις ελάχιστες εταιρίες που φτιάχνει smartphones αποκλειστικά για πλούσιους.

Ένα από τα τελευταία smartphones της εταιρίας είναι το Constellation το οποίο ανακοινώθηκε στο τέλος του Ιανουαρίου φέτος και διαδέχεται ένα ομώνυμο μοντέλο του 2013. Το Constellation διαθέτει 5,5-ιντσών AMOLED οθόνη ανάλυσης 2560 x 1440 pixels επικαλυμμένη με στρώμα από κρύσταλλο ζαφείρι για προστασία από γρατζουνιές, Qualcomm Snapdragon 820 chipset, 4 GB μνήμη RAM, 128 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα και NFC. Αυτό που ανεβάζει το κόστος του είναι η επένδυση από μαλακό δέρμα (προέρχεται από παλιό βυρσοδεψείο στην Ιταλία), ένα ρουμπίνι που χρησιμοποιείται για κουμπί και οι δύο υπηρεσίες της Vertu στις οποίες έχουν πρόσβαση όσοι το αγοράσουν.

Αναλόγως τα υλικά κατασκευής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα βρείτε Vertu smartphones με τιμές από €5,000 έως και €19,000. Πέρα από το ερώτημα “γιατί να αγοράσω αυτό και όχι ένα Galaxy/iPhone,” έχετε αναρωτηθεί πόσα κινητά έχει πουλήσει αυτή η εταιρία;

Καταρχάς να αναφέρουμε ότι η Vertu, με έδρα στην Αγγλία, ιδρύθηκε το 1998 από τη Nokia για να σχεδιάζει premium κινητά τηλέφωνα και από τότε δεν έχει αλλάξει ο σκοπός της. Το 2015 εξαγοράστηκε από Σουηδούς, όμως δεν άργησε να πουληθεί σε Κινέζους. Τώρα αλλάζει και πάλι χέρια, αφού οι Κινέζοι αποφάσισαν να την πουλήσουν στον Τούρκο μεγιστάνα Hakan Uzan ο οποίος πλήρωσε $61 εκατομμύρια για την αποκτήσει, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Η Vertu είναι ένα ισχυρό brand με αναγνωρισμένη αξία στην αγορά. Ανυπομονώ να δουλέψω με την ομάδα και να παρέχω την επένδυση για να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες της Vertu,» είπε ένας εκπρόσωπος του Uzan.

Μαζί με αυτές τις δηλώσεις έγινε γνωστό ότι η Vertu μέχρι το 2015 πούλησε 450,000 κινητά, με μέση τιμή πώλησης περίπου $6,000. Τα έξοδα της εταιρίας αγγίζουν τις 53 εκατομμύρια λίρες, ενώ τα έσοδα τις 110 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από το 2014.

Ο Hakan Uzan είναι ένας από τους πλουσιότερους Τούρκους. Προέρχεται από πλούσια οικογένεια και είναι το αφεντικό τουρκικών καναλιών, τράπεζας και διαφόρων άλλων επιχειρήσεων. Παρόλα αυτά, έχει εξοριστεί από τη πατρίδα του και δεν αποκάλυψε που μετακόμισε.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.