XBLOG logo @2x

Η Vertu χρεοκόπησε και σύντομα θα κλείσει

Η εταιρία που κατέχει τη Βρετανική κατασκευάστρια πολυτελών κινητών Vertu απέτυχε να σώσει την εταιρία από τη χρεοκοπία, αφού προσφέρθηκε να πληρώσει στους πιστωτές μόνο τα £1.9 από τα £128 εκατομμύρια που χρωστάει – αυτά τα ποσά μεταφράζονται σε €2,71 εκατ. και €144,73 εκατ. αντίστοιχα. Αυτό οδήγησε στο τερματισμό της παραγωγής των κινητών και στην απόλυση 200 ανθρώπων, σύμφωνα με αναφορές των The Financial Times και The Telegraph.

Ο εξορισμένος Τούρκος επιχειρηματίας Murat Hakan Uzan αγόρασε την εταιρία πέρσι τον Μάρτιο, αφού είχε πουληθεί δύο φορές σε δύο διαφορετικούς ομίλους. Ο Uzan, ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας που αυτή τη περίοδο ζει στο Παρίσι, θα διατηρήσει τα δικαιώματα στην επωνυμία, την τεχνολογία και τις άδειες για τον σχεδιασμό των Vertu κινητών. Σύμφωνα με τη Financial Times, ένα πρόσωπο που γνωρίζει τα σχέδια του Τούρκου αναφέρει πως ο Uzan σκοπεύει να αναγεννήσει την εταιρία στο μέλλον.

Η Vertu ιδρύθηκε το 1998 από τη Nokia. Το 2012 πουλήθηκε στην EQT, το 2015 στη Κινέζικη Godin Holdings και το 2016 την απέκτησε ο Uzan για $61 εκατομμύρια. Αυτή τη περίοδο είναι σε φάση ρευστοποίησης και αναμένεται σύντομα να κλείσει. Τα νέα είναι κάπως αναπάντεχα, αφού στις αρχές του Ιουνίου ανακοίνωσε το νέο Vertu Signature Cobra που κοστίζει $360,000 και παραδίδεται στους πελάτες με ελικόπτερο.


Διαβάστε επίσης: Η Vertu φτιάχνει κινητά των €10,000 – Πόσα έχει πουλήσει μέχρι σήμερα;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.