XBLOG logo @2x

Η Toshiba πουλάει βασικά τμήματα τεχνολογίας για να αποφύγει την χρεοκοπία


Η Toshiba διαλύεται και πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα για να σωθεί η εταιρία. Ένα από αυτά περιλαμβάνει την αλλαγή ηγεσίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Shigenori Shiga, θα παραιτηθεί μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τον επόμενο μήνα, επικαλούμενος προβλήματα ελέγχου. Με το άκουσμα αυτής της είδησης η μετοχή της Toshiba έπεσε 8%.

Ο Γιαπωνέζικος κολοσσός έχει σημειώσει απώλειες ύψους €4.8 δισεκατομμύρια (JPY712.5 δις) από το τμήμα πυρηνικών της μετά από το σκάνδαλο της απόκτησης της πυρηνικής μονάδας Westinghouse από τις ΗΠΑ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το 2016 οι απώλειές της άγγιξαν τα $1.7 δισεκατομμύρια. Συνολικά, απ’ όλες τις επιχειρήσεις της, θα έχει καθαρή απώλεια JPY390 δισεκατομμύρια ($3.43 δις).

Η Toshiba για να επιστρέψει στα κέρδη σκοπεύει να πουλήσει το τμήμα που φτιάχνει υπολογιστές και chips, το τμήμα μνημών και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Δεν έχει σχέδια να φτιάξει νέα πυρηνικά εργοστάσια, όμως θα επικεντρωθεί στη συντήρηση αντιδραστήρων, στα πυρηνικά καύσιμα και σε άλλες αγορές που δεν σχετίζονται με τη τεχνολογία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.