XBLOG logo @2x

Top 10 Γεγονότα του 2011

Από τα γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη το 2011 επιλέξαμε μερικά μόνο, σε μια ανασκόπηση των σημαντικότερων ειδήσεων.

Ας ελπίσουμε πως με τη νέα χρονιά η πλάστιγγα θα γείρει στο μέρος των θετικών και αισιόδοξων νέων…

Λίγο πριν το 2012, λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά στη χρονιά που φεύγει!

10. Τσουνάμι Ιαπωνίας

Ο καταστροφικό σεισμός των 9 ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της Ιαπωνίας άφησε πίσω του περισσότερους από 20.000 νεκρούς και αγνοούμενους ένω έσπειρε σε όλο τον κόσμο το φόβο για νέα πυρηνική καταστροφή.

9. Μακελειό Νορβηγίας

Η κοινή γνώμη πάγωσε από τις εικόνες και το βίντεο του μακελειού που προξένησε ένας οπλισμένος νεαρός στο νησί Οτόγια, σκοτώνοντας περισσότερα από 80 παιδιά, μέλη της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας.

8. Αραβική άνοιξη

Η εξέγερση του αραβικού κόσμου, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο στην Τυνησία και εξαπλώθηκε και στις υπόλοιπες χώρες χαρακτηρίστηκε από βίαια επεισόδια με απώτερο  σκοπό την αλλαγή καθεστώτος. Η ανατροπή και ο  θάνατος του Λίβυου δικτάτορα, Καντάφι, σηματοδότησε τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, οι λεπτομέρειες, ωστόσο, της δολοφονίας του σόκαραν.

7. Συγχώνευση Alpha Bank – Eurobank

Από τις σπουδαιότερες οικονομικές ειδήσεις της χρονιάς ο «γάμος» των δύο τραπεζών στις 29 Αυγούστου σε ένα νέο ισχυρό όμιλο, ο οποίος θα περιλαμβάνεται στους 25 μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στην ευρωζώνη.

6. Γάμος William – Kate

Ένα παραμύθι γίνεται πραγματικότητα στις 29 Απριλίου, με το γάμο της Kate και του πρίγκιπα της Μ. Βρετανίας William, ενώ η ζωντανή μετάδοσή του σημειώνει ρεκόρ τηλεθέασης.

5. Σκάνδαλο Στρος Καν

Ο ισχυρός άντρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συλλαμβάνεται στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική επίθεση σε μια νεαρή καμαριέρα ξενοδοχείου και οι εικόνες του δεμένου με χειροπέδες κάνουν το γύρο του κόσμου.

4. Παραίτηση Παπανδρέου

Οι πολιτικές ζυμώσεις, οι άνωθεν εξωτερικές πιέσεις και το έντονο παρασκήνιο είχαν ως αποτέλεσμα ένα παρολίγον δημοψήφισμα, την παραίτηση του Πρωθυπουργού της χώρας και τη σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο στις 10 Νοεμβρίου.

3. Θάνατος Steve Jobs

Η ασθένεια και ο θάνατος τελικά του ιδρυτή της Apple στις 6 Οκτωβρίου μονοπώλησε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ο Steve Jobs αποτελούσε σύμβολο της εποχής μας καθώς οι καινοτομίες του,  iPod, iphone, iPad, έφεραν μια νέα εποχή στον κόσμο της τεχνολογίας.

2. Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Η παρουσία των Ελλήνων πολιτών έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα πως ο ελληνικός λαός δε στέκεται παθητικά απέναντι στα τεκταινόμενα. Οι διαμαρτυρίες κράτησαν μήνες και συχνά η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

1. Κρίση χρέους Ελλάδας – Ευρώπης

Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε φαίνεται να αλλάζει και η αβεβαιότητα κατακλύζει όχι μόνο τις αγορές αλλά και τους πολίτες οι οποίοι βλέπουν την κρίση να κατακλύζει, ως άλλο τσουνάμι, την Ευρώπη. Για το 2011 οι αρνητικές ειδήσεις ήταν αυτές που κυριάρχησαν, στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πεδίο οπότε ας ευχηθούμε για τη νέα χρονιά, η οποία έρχεται σε λίγες ώρες, κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη να διαψευστεί και να έχουμε όλοι μια καλή χρονιά!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.