XBLOG logo @2x

Η Thales εγκαινιάζει το νέο Digital ID Wallet της Gemalto: ένα επαναστατικό σύστημα ταυτότητας στο smartphone σας

Με το νέο Gemalto Digital ID Wallet της Thales, οι κυβερνήσεις θα μπορούν να εκδώσουν μια ασφαλή ψηφιακή έκδοση των επίσημων κρατικών εγγράφων, όπως τα δελτία ταυτότητας, οι κάρτες υγείας και οι άδειες οδήγησης, τα οποία θα είναι προσβάσιμα από όλους τους πολίτες στο smartphone τους. Συνεπώς, οι πολίτες θα είναι σε θέση να αποδείξουν ποιοι είναι, τόσο online όσο και στον «πραγματικό κόσμο», και να έχουν πρόσβαση με το πάτημα ενός κουμπιού στα δικαιώματα και τις υπηρεσίες τους. Η λύση χρησιμοποιεί πολυεπίπεδες τεχνικές ασφαλείας και εξελιγμένη κρυπτογράφηση ώστε να διασφαλίσει απόλυτα την προστασία των προσωπικών δεδομένων, παρέχοντας παράλληλα στους χρήστες πλήρη έλεγχο της πληροφορίας που επιλέγουν να μοιραστούν, με όποιους και όποτε χρειαστεί.

Thales Gemalto Digital ID Wallet

Με ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κυβερνήσεων να επιλέγουν την ψηφιοποίηση των επίσημων κρατικών εγγράφων, το νέο «ψηφιακό πορτοφόλι» θα επιτρέψει στους πολίτες να διατηρήσουν με εύχρηστο τρόπο όλα τα διαπιστευτήρια τους σε μια ασφαλή τοποθεσία. Εκτός από την εκπλήρωση του ρόλου των παραδοσιακών εγγράφων, η νέα λύση θα αναμορφώσει με πρωτοποριακό τρόπο μια σειρά από διαδικασίες. Για παράδειγμα , κατά τη διάρκεια της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, το Gemalto Digital ID Wallet υποστηρίζει την απρόσκοπτη online ταυτοποίηση στους εκλογικούς καταλόγους. Συνεπώς, οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε πρόσβαση σε ένα όλο και μεγαλύτερο φάσμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όπως τη συμπλήρωση ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων και την επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών.

Σεβόμενο πλήρως το απόρρητο των χρηστών, το Gemalto Digital ID Wallet έχει σχεδιαστεί να μοιράζεται με τρίτους μόνο τις πληροφορίες που ο πολίτης  θέλει να μοιραστεί. Επομένως, σε χώρους που επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε ενηλίκους, όπως π.χ. ένα καζίνο, όπου ο χρήστης πρέπει απλώς να αποδείξει ότι έχει συμπληρώσει τα 21, μπορεί να το κάνει χωρίς να αποκαλύψει την ακριβή ηλικία ή τα στοιχεία την ταυτότητάς του.

Thales What is Gemalto Digital ID Wallet

Οι κυβερνήσεις μπορούν να βελτιώσουν ουσιαστικά τη διαχείριση και την επαλήθευση όλων των επίσημων εγγράφων τους, μειώνοντας έτσι τη γραφειοκρατία και δημιουργώντας ένα ισχυρό όπλο ενάντια στην υπεξαίρεση ταυτότητας και την εξαπάτηση των δημόσιων υπηρεσιών.

Δημιουργώντας ένα δυναμικό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του εκδότη και του χρήστη, το Gemalto Digital ID Wallet φέρνει πιο κοντά τις κυβερνήσεις και τους πολίτες. Για παράδειγμα, υπενθυμίζοντας μέσω των ειδοποιήσεων εφαρμογής τον έγκαιρο εμβολιασμό ή την παραλαβή ενός νέου ePassport.

Επιπλέον, η Thales έχει σχεδιάσει το σύστημα Mobile Security Core, το οποίο παρέχει τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του, προστατεύοντας το «ψηφιακό πορτοφόλι» από τις εξελιγμένες απειλές και επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, το οποίο ανταποκρίνεται στις υψηλότερες και αυστηρότερες απαιτήσεις ασφαλείας των κυβερνήσεων.

Ο Frédéric Trojani, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ψηφιακής Ταυτότητας & Βιομετρικών Λύσεων της Thales, δήλωσε:

«Οι κυβερνήσεις και οι πολίτες σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν με γρήγορους ρυθμούς τα πολυδιάστατα οφέλη που προκύπτουν από την ψηφιοποίηση των επίσημων εγγράφων. Το Gemalto Digital ID Wallet δημιουργεί ένα οικοσύστημα με γνώμονα τον πολίτη, στο οποίο μπορεί να ευδοκιμήσει η επανάσταση στον τομέα της ταυτότητας, ικανοποιώντας έτσι τις ανάγκες επαλήθευσης και ελέγχου σε παγκόσμια κλίμακα και αξιοποιώντας την πιο πρακτική συσκευή στην καθημερινότητα – το smartphone μας.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.