XBLOG logo @2x

Το υπεραυτοκίνητο των υπεραυτοκινητών – Το νέο Tesla Roadster είναι εδώ και πιάνει τα 100 χλμ σε 2 δευτερόλεπτα

Υπάρχουν πολλοί που ακόμα δεν έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τη Tesla, όμως η εταιρία προχώρησε σε μια σημαντική ανακοίνωση που θα αλλάξει την άποψη του κόσμου και θα αποκτήσει νέους οπαδούς. Ο λόγος για το νέο Tesla Roadster που ανακοινώθηκε από τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας Elon Musk κατά τη διάρκεια ενός πολυ-αναμενόμενου event για την ανακοίνωση του αυτόνομου φορτηγού Tesla Semi.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλά για το Tesla Roadster, αλλά όσα ξέρουμε αρκούν για να μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Το νέο Roadster, λοιπόν, είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό κάμπριο αμάξι με χώρο για τέσσερα άτομα. Είναι το ταχύτερο εμπορικό αμάξι του κόσμου, αφού μπορεί να αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα μέσα σε 1.9 δευτερόλεπτα, και μπορεί να ταξιδέψει έως 1,000 χιλιόμετρα με μία φόρτιση χάρη στην ενσωματωμένη μπαταρία των 200kWh.


Η τελική ταχύτητα του «Roadster 2» ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα (αν και δεν διευκρινίστηκε πόση ακριβώς είναι) και για να τα καταφέρει να τη φτάσει διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με συνολική ροπή 10.000 Nm, αριθμός που κανένα “συμβατικό” βενζινοκίνητο υπεραυτοκίνητο δεν μπορεί να αγγίξει σήμερα.

Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά κοστίζουν. Το Tesla Roadster δεύτερης γενιάς θα κυκλοφορήσει το 2020, η τιμή για το βασικό μοντέλο έχει οριστεί στις $200.000 και απαιτείται προκαταβολή $50.000.

Δείτε το επίσημο βίντεο:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.