XBLOG logo @2x

Η Tesla Motors μετονομάζεται σε… Tesla

Η Tesla Motors άλλαξε και επίσημα το όνομά της σε Tesla, Inc. Η αλλαγή αντιπροσωπεύει τις τελευταίες αλλαγές που έκανε ο CEO Elon Musk, αφού τώρα η εταιρία δεν ασχολείται μόνο με αμάξια. Εκτός από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Tesla παράγει μπαταρίες για σπίτια και ηλιακές οροφές σπιτιών. Η εταιρία εξαγόρασε επίσης την SolarCity, μια εταιρία για ηλιακά πάνελ που διοικείται και αυτή από τον Musk.

Το “Mster Plan” του Elon Musk για την Tesla περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από αμάξια. Ο Musk οραματίζεται ένα σπίτι με καταπληκτικά ηλιακά πάνελ που τροφοδοτούν την μπαταρία του σπιτιού, καθώς του αυτοκινήτου. Επίσης θέλει να επεκτείνει την γραμμή παραγωγής των αυτοκινήτων, να αναπτύξει ένα λογισμικό αυτόνομων αυτοκινήτων που είναι 10 φορές ασφαλέστερο από το τωρινό και θέλει να αναπτύξει μια υπηρεσία που θα επιτρέψει στον κόσμο να βγάζει λεφτά από το αμάξι του όταν δεν το χρησιμοποιεί (λογικά κάποια πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων).

Αυτή η αλλαγή στο επίσημο όνομα της εταιρίας είναι ολόιδια με την αλλαγή που έκανε ο Steve Jobs 10 χρόνια πριν: όταν ανακοίνωσε το iPhone μετονόμασε την τότε “Apple Computers” σε σκέτο “Apple, Inc”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.