XBLOG logo @2x

Tellas: Δυναμική ανάπτυξη στην αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Ναύπλιο, η διοίκηση της WIND Ελλάς παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τη στρατηγική της Tellas για την αγορά της σταθερής τηλεφωνίας και του Internet, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργεί η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με τη Wind.

Προσκληθήκαμε και συμμετείχαμε στην δημοσιογραφική αποστολή. Η κάμερα του xblog.gr κατέγραψε τις παρουσιάσεις των στελεχών της εταιρείας, αλλά και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ακολούθησαν.

Κατά την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου, το λόγο πήραν ο Emad Barsoum Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς  και ο επικεφαλής της Tellas, κ. Claudio Ongaro.

Όπως τόνισε  ο κ. Barsoum: «Στη φάση αυτή ολοκληρώνουμε μία απαιτητική διαδικασία ενοποίησης που μας προσφέρει σημαντικές συνέργιες σε εμπορικές προσφορές, σε υποδομές και συστήματα, στο δίκτυο διανομής, στην εξυπηρέτηση των πελατών μας. Το όφελος από τις συνέργιες αυτές για την εταιρεία, αναμένεται να φτάσει τα € 10 εκ. το 2009. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η WIND Ελλάς αποτελεί πλέον τον 2ο μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον μόνο πάροχο που μπορεί να δώσει στους πελάτες του υπηρεσίες σύγκλισης κινητής, σταθερής και γρήγορου Internet».

Ο Claudio Ongaro αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στην Ελλάδα:  «Σήμερα η ευρυζωνικότητα δεν είναι μόνο μία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές αλλά ανάγκη και δικαίωμα για κάθε πολίτη όπου και αν βρίσκεται ή διαμένει. Η Tellas έχει ήδη επενδύσει € 200 εκατ. για τη δημιουργία και επέκταση υποδομών ώστε να μπορεί να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας, ιδιώτες ή επιχειρήσεις, τη σωστή λύση για κάθε ανάγκη τους και για να επιτύχουμε αυτό θα αξιοποιήσουμε όλες τις τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στον όμιλό μας διεθνώς: Lmds, wi-fi, Broad Band, 3G, 4G, οπτικές ίνες, Adsl 2+, FTTH, κλπ».

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στη συνέχεια στις δραστηριότητες της εταιρείας στην ελληνική αγορά σταθερής τηλεφωνία και Internet με ιδιαίτερη αναφορά στις υποδομές που έχει υλοποιήσει στη Γεωγραφική Ζώνη 3 της ελληνικής περιφέρειας, ως ανάδοχος έργου από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Δυναμική διείσδυση της Tellas στην ευρυζωνική αγορά

Αναφερόμενος στην αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών, ο Δ/ντης Marketing της Τellas κ. Γιάννης Γαβριηλίδης τόνισε τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η ελληνική αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών, καθώς το ποσοστό διείσδυσης των υπηρεσιών αυτών στον πληθυσμό παραμένει χαμηλό.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα  που πραγματοποίησε η Tellas τον Απρίλιο του 2009, το 43% των ερωτηθέντων ακόμα και σήμερα δε γνωρίζει ότι μπορεί να έχει τηλεφωνική σύνδεση χωρίς να πληρώνει πάγιο ΟΤΕ. Η αντίληψη αυτή είναι ακόμη πιο έντονη στους κατοίκους της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβριηλίδη, πρωταρχικός στόχος της Tellas για την περίοδο αυτή ήταν να καθιερωθεί στην αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών ως προτιμητέος πάροχος. Στόχος που επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό καθώς ο ρυθμός αύξησης των ευρυζωνικών συνδέσεων της Τellas σε υπηρεσίες double – play, ξεπερνά τον ρυθμό αύξησης του συνόλου της συγκεκριμένης αγοράς. Αναλυτικότερα, το 2008 η συνολική αγορά ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 48% ενώ το μερίδιο της Tellas στη συγκεκριμένη αγορά αυξήθηκε κατά 248%.

Το πορτφόλιο προϊόντων της Tellas εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εμπορικές προτάσεις που προσφέρουν περισσότερη οικονομία στους καταναλωτές τόσο για υπηρεσίες double – play όσο και για τηλεφωνία, όπως οι προσφορές Τellas Double Play Unlimited για απεριόριστες κλήσεις και ADSL με 19,90 ευρώ το μήνα και Τellas Telephony Unlimited, το μόνο που με 27,90 ευρώ το μήνα προσφέρει απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις και επιπλέον 60 λεπτά δωρεάν κλήσεις προς όλα τα κινητά.

Ολοκληρωμένες λύσεις για μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις

Στις υπηρεσίες που προσφέρει η Tellas στους εταιρικούς πελάτες αναφέρθηκε ο Βασίλης Βλαχογιάννης, Δ/ντης Πωλήσεων Tellas. Τα προϊόντα της Tellas για την αγορά των επιχειρήσεων καλύπτουν επαγγελματίες και εταιρείες κάθε μεγέθους, είτε πρόκεται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε για μεγάλους οργανισμούς.  Παρουσιάζοντας ως case study τη ΔΕΗ, ο κ. Βλαχογιάννης επιβεβαίωσε ότι οι λύσεις της Tellas χαρακτηρίζονται από ευελιξία και επεκτασιμότητα ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα και τις εξειδικευμένες ανάγκες του εταιρικού πελάτη.

Η Τellas αποτελεί σήμερα τον κύριο τηλεπικοινωνιακό πάροχο για την ΔΕΗ με αποτέλεσμα να  διαχειρίζεται με αξιοπιστία και ασφάλεια τηλεφωνική κίνηση του οργανισμού, η οποία σε ετήσια κλίμακα υπερβαίνει τα 44 εκατ. λεπτά. Οι υπηρεσίες που σήμερα προσφέρει η Tellas στη ΔΕΗ, περιλαμβάνουν: Υπηρεσίες Εταιρικής Σταθερής Τηλεφωνίας, Μισθωμένα Κυκλώματα Διαχείρισης Σταθμών Ενέργειας, Υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet και Υπηρεσίες Προστιθέμενης Αξίας, όπως υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών ΔΕΗ μέσω 4ψήφιων αριθμών προσβάσιμων από όλη την Ελλάδα (πχ ένδειξη μετρητή κατανάλωσης ρεύματος), κ.ά. Η συνεργασία της ΔΕΗ με την Tellas θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα με τη σύνδεση των κύριων σημείων της ΔΕΗ με Οπτική ίνα (Fiber To The Building) και την παροχή ενοποιημένων υπηρεσιών τηλεφωνίας & δεδομένων.

Εκτεταμένο δίκτυο ευρυζωνικών υποδομών Tellas

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των τεχνικών υποδομών της Tellas από τον Δ/ντη Δικτύου κ. Γιάννη Καλογερά, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο χερσαίο δίκτυο υποδομών όσο και στο υποθαλάσσιο δίκτυο ενώ παράλληλα παρουσίασε και το έργο ευρυζωνικών υποδομών που υλοποιεί η Tellas στη Γεωγραφική Ζώνη 3, στο πλαίσιο του Ε.Π. Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα €200 εκατ. η ανάπτυξη του δικτύου σταθερών επικοινωνιών της Tellas εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς καλύπτοντας την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και περισσότερες από 53 μεγάλες πόλεις σε 46 νομούς της χώρας ενώ συνεχώς επεκτείνεται και σε νέες περιοχές. Η Tellas έχει μπει δυναμικά στη διαδικασία της Αποδεσμοποίησης του Τοπικού Βρόχου έχοντας σήμερα συνολικά 247 συνεγκαταστάσεις σε κόμβους του ΟΤΕ.

To Εθνικό Δίκτυο κορμού οπτικών ινών της εταιρείας, δυνατότητας 10 Gbps και μήκους 3.000 χλμ αναπτύσσεται στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας παράλληλα με τη δημιουργία Μητροπολιτικών Δίκτυα οπτικών ινών, που αναπτύσσονται, η Tellas είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες της υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας.

Το εκτεταμένο χερσαίο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρίας συμπληρώνεται με τα δύο υποθαλάσσια οπτικά καλώδια της Τellas συνολικού μήκους 260 χλμ. περίπου, μεταξύ:

  • Κρήτης και Πελοποννήσου
  • Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας

Το υποθαλάσσιο οπτικό καλώδιο που ενώνει τα Χανιά με το Ναύπλιο, είναι μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας και ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο κορμού της Τellas συνδέεται με το διεθνές δίκτυο μεταγωγής της WIND Telecomunicazioni S.p.A. μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία.

ΚτΠ Γεωγραφική Ζώνη 3 – Πελοπόννησος, Νησιά Ιονίου, Κρήτη

Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα  €40 εκατ., η Tellas υλοποιεί συνολικά 1.000 χιλιόμετρα οπτικής ίνας για την ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού δικτύου κορμού ευρυζωνικής πρόσβασης στη Γεωγραφική Ζώνη 3 της ελληνικής περιφέρειας, στο πλαίσιο του Ε.Π. Κοινωνίας της Πληροφορίας. Αναλυτικά οι ευρυζωνικές υποδομές στη Ζώνη 3 περιλαμβάνουν:

Συγκρότηση 145 κυρίων και δευτερευόντων κόμβων σε διάφορες πόλεις. Διασύνδεση των κόμβων σε ταχύτητες έως και 10 Gbps με το ευρύτερο δίκτυο σταθερών επικοινωνιών της WIND μέσω:

  • Ασύρματων Μικροκυματικών ζεύξεων
  • Χερσαίου δικτύου κορμού με οπτικό καλώδιο, συνολικού μήκους 600 χλμ. περίπου, στις εξής κύριες διαδρομές:  Αθήνα-Κόρινθος- Άργος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Πάτρα-Πύργος-Μεγαλόπολη. Τρίπολη-Σπάρτη.

Η υλοποίηση των ευρυζωνικών υποδομών στη Ζώνη 3 αλλά και ολόκληρη την επικράτεια αποδεικνύει ότι η ευρυζωνική ανάπτυξη είναι στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία. Όπως υπογράμμισε ο Claudio Ongaro επικεφαλής της Tellas: «Πρέπει να δημιουργηθεί ένα συνολικό «οικοσύστημα» που θα ενθαρρύνει την καινοτομία και την ανάπτυξη. Εκτιμώ ότι η δική μας προσπάθεια για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας θα προσθέσει αξία όχι μόνο στον Όμιλό μας αλλά και στην Ελλάδα».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.