XBLOG logo @2x

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4o TEDxAthens!

Το TEDxAthens, φιλοξένησε για τέταρτη συνεχή χρονιά, σπουδαίες προσωπικότητες  από το χώρο της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης, του εθελοντισμού, της κοινωνικής δράσης και όχι μόνο, οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό τις ιδέες που κατάφεραν και έκαναν πράξη.

Κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης, «Αυτοί Που Πράττουν» (“The Ones Who Do”).

Στην εκδήλωση, η οποία για πρώτη φορά διήρκησε δύο μέρες, συμμετείχαν 27 ομιλητές, μεταξύ των όποιων ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Google Creative Lab Steve Vranakis, η επαγγελματίας οδηγός αγώνων Motocross Ashley Fiolek, η  ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας Mary Katrantzou, ο Director of Engineering της εταιρίας Facebook στην Καλιφόρνια Lars Rasmussen, ένας από τους σημαντικότερους ψυχαναλυτές στην Ελλάδα ο Ματθαίος Γιωσαφάτ, ο αλιέας και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Oμοσπονδίας Συλλόγων Eπαγγελματικής Aλιείας Περιφέρειας N. Aιγαίου Δημήτρης Ζάννες και ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου “Atlantis” στην Οία της Σαντορίνης Craig Waltzer.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στο χώρο The Hub Events και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο «Θέατρον» Ελληνικός Κόσμος. Στο διήμερο TEDxAthens παρευρέθησαν συνολικά περίπου 1.500 άτομα.

Φέτος, το TEDxAthens εστίασε σε πρόσωπα που έκαναν τις ιδέες τους πράξεις, «διεκδίκησαν» δημιουργικά και πέτυχαν την παγκόσμια καταξίωση. Ανάμεσά τους, άνθρωποι, που υπερβαίνοντας σημαντικά εμπόδια κατόρθωσαν να γίνουν πρωταθλητές αλλά και ηγετικές προσωπικότητες, που μέσα από τη δύναμη της Ομαδικής δουλειάς, κατέκτησαν κάτι σημαντικό για την επιστήμη, την τέχνη, την κοινωνία. Πίσω από όλα αυτά, υπάρχουν πάντοτε ιδέες που αξίζει να διαδώσουμε, σύμφωνα με το κεντρικό σύνθημα του TED (“Ideas Worth Spreading”). Η τάση που οι συνθήκες επιβάλλουν και αυτό που αξίζει να διερευνηθεί, είναι η γέφυρα από τις ιδέες προς την πράξη.

Το TEDxAthens, έκανε από πέρυσι έντονη την ανάγκη για τη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, προωθώντας ένα εγχείρημα για την καταγραφή των καλύτερων μη κερδοσκοπικών ελληνικών πρωτοβουλιών στο τομέα της Μάθησης. Το TED προωθεί διεθνώς ενέργειες που περνούν από τις ιδέες στην πράξη, όπως η φιλόδοξη πρωτοβουλίαCity 2.0 για το μέλλον των πόλεων.

Φέτος όμως, το TEDxAthens, ανεβάζει ακόμα πιο δυναμικά στροφές στον τομέα της Πράξης.

Η πρώτη μέρα του TEDxAthens, ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό και στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας HumanGrid (Ανθρώπινο Δίχτυ) www.humangrid.gr, η οποία έχει στόχο να καταγράψει και να αναδείξει τις εθελοντικές δράσεις και οργανώσεις πολιτών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Ομιλητές της πρώτης αυτής μέρας ήταν οι Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της Action Aid Hellas, Pau lLoeb, Συγγραφέας και Ερευνητής σε θέματα Κοινωνικής Ευθύνης, Νίκος Χαραλαμπίδης, Διευθυντής Ελληνικού Γραφείου Greenpeace, Σοφία Αθανασιάδου, Supermom Blogger και Άντα Αλαμάνου, Ιδρυτικό Στέλεχος της ΜΚΟ «Κλίμακα». Επιπλέον, Το κοινό του TEDxAthens είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά και να συνομιλήσει με εκπροσώπους 14 Εθελοντικών Οργανώσεων, κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης το Σάββατο και να ενημερωθεί για τη δράση τους.

Πέρα από την επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, το TEDxAthens βγήκε από τα κλειστά όρια της αίθουσας και διοργάνωσε μια σειρά από δράσεις ώστε να γνωριστεί καλύτερα με τα ανήσυχα κοινά της πόλης μας και να εμπνευστεί.

Τα Pre-TEDxAthensTalks που πραγματοποιήθηκαν, συμπεριέλαβαν τους ομιλητές Paul Papadimitriou σύμβουλο επιχειρήσεων, επιχειρηματία, και ομιλητή για θέματα νέων τεχνολογιών, επιχειρηματικότητας και διαδικτύου ο οποίος μίλησε στο Athens Information Technology (AIT), και τον David Shing, Ψηφιακό Προφήτη της AOL oοποίος φιλοξενήθηκε για μία ομιλία στο Alba Business School.

Παράλληλα, ομάδες φοιτητών σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα τουTEDxAthens,διοργάνωσαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, παράλληλες εκδηλώσεις στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης του TEDxAthens 2012.

Ακόμη, τo TEDxAthens συμμετείχε στο τρίτο κατά σειρά διεθνές Co-Creation Workshop.

Με έμφαση στις πόλεις ως πλατφόρμες συν-δημιουργίας  και καινοτομίας, το σεμινάριο συνεργασίας διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το διεθνές δίκτυο CCEBI-Co- Creating Experience Based Innovation του Copenhagen Business School.

Δείτε φωτογραφίες από το TEDxAthens 2012!

[photos: Spiros Vathis]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.