XBLOG logo @2x

TCL 950: Ανακοινώθηκε το κινητό στο οποίο θα βασίζεται το BlackBerry DTEK60

Η TLC, η κινέζικη εταιρία που κατέχει το brand της Alcatel, ανακοίνωσε επίσημα το νέο της smartphone TCL 950 στο οποίο θα βασίζεται το BlackBerry DTEK60 (διάδοχος του DTEK50). Η ανακοίνωσή του έγινε την ίδια μέρα με την ανακοίνωση της BlackBerry η οποία αποκάλυψε ότι αποχωρεί από την αγορά των κινητών τηλεφώνων. Η BlackBerry θα σταματήσει να παράγει τα δικά της smartphones και θα αφήσει άλλες κατασκευάστριες -όπως η TLC/Alcatel- να φτιάχνουν κινητά με την επωνυμία της επάνω τους.

tcl-950

Το TCL 950 είναι μια ναυαρχίδα με τετραπύρηνο επεξεργαστή (Snapdragon 820), 4 GB μνήμη RAM, 64 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα και 5,5-ιντσών AMOLED οθόνη ανάλυσης 1080×1920 pixels. Το TCL 950 και το επερχόμενο BlackBerry DTEK60 θα είναι ίδια σχεδιαστικά, όμως το δεύτερο θα έχει οθόνη ανάλυσης Quad HD.

Το νέο TCL smartphone διαθέτει επίσης 21-megapixels κάμερα με αισθητήρα Sony IMX230 και διάφραγμα φακού f/2.2, 8-megapixels εμπρόσθια κάμερα με διάφραγμα f/2.2, μπαταρία χωρητικότητας 3,000 mAh με υποστήριξη Quick Charge 3.0, και αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος του.

Το σώμα του κινητού αποτελείται από γυαλί μπροστά και πίσω, και μέταλλο στα πλάγια, και έχει πάχος 6.99 χιλιοστά. Στα πλάγια έχει ακόμη ένα κουμπί πολλαπλών χρήσεων το οποίο μπορεί να παραμετροποιηθεί και να ανοίγει εφαρμογές με ένα ή δύο πατήματα.

Δεν ανακοινώθηκε πότε θα κυκλοφορήσει ή το κόστος του.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.