XBLOG logo @2x

Αδιέξοδο στη συνάντηση Cosmote – Εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας

Σε αδιέξοδο κατέληξε η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της Cosmote και εργαζομένων της εταιρίας στο υπουργείο Εργασίας. Η εταιρία πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε απολύσεις, «κατάργηση περιορισμένου αριθμού θέσεων εργασίας» όπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση, κάτι που μεταφράζεται σε 120 απολύσεις όπως έγινε γνωστό. Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν μετά την συνάντηση η Cosmote αλλά και ο σύλλος εργαζομένων της εταιρίας.

Η ανακοίνωση της Cosmote

Η COSMOTE ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, μεταξύ των εκπροσώπων της Διοίκησης της εταιρείας και εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων, στο πλαίσιο της διαδικασίας συμφιλίωσης που προβλέπεται από το άρθρο 13 του νόμου  1876/90.

Οι εκπρόσωποι της COSMOTE, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσίασαν τους λόγους υλοποίησης του προγράμματος  λειτουργικής  βελτιστοποίησης που περιλαμβάνει τη διακοπή δραστηριοτήτων και την αναδιοργάνωση λειτουργιών, με αποτέλεσμα την κατάργηση περιορισμένου αριθμού θέσεων εργασίας.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι η Διοίκηση της εταιρείας έχει καθήκον να επαναπροσδιορίζει τις λειτουργίες και τις ανάγκες της σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον με στόχο να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της και το μέλλον των εργαζομένων. Το προσφερόμενο πακέτο κινήτρων  είναι από τα υψηλότερα της αγοράς και προσφέρει καθαρές αποδοχές από ένα έως τρία έτη  καθώς και άλλες παροχές. Η εταιρεία είναι πάντα ανοιχτή σε διάλογο και διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων καθώς και τις αρμόδιες αρχές.

Το δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Cosmote

Η σημερινή τριμερής συνάντηση Υπουργείου – ΟΤΕ- COSMOTE  και Συνδικάτων ΟΜΕ-ΟΤΕ – COSMOTE και με την πρόσθετη παρέμβαση ΓΣΕΕ και ΕΚΑ, κατέληξε σε αδιέξοδο.

Η πλευρά ΟΤΕ – COSMOTE τηρώντας μια ανάλγητη και πέρα από κάθε λογική σκληρότατη στάση όχι μόνο δεν έδειξε διάθεση διαβούλευσης αλλά εξήγγειλε και «άλλες κινήσεις».

Παρά τη σαφή θέση του Υπουργείου και τις εποικοδομητικές προτάσεις του Υφυπουργού κ. Κεκέρογλου, η Διοίκηση του ομίλου προφανώς κατ’ εντολή της D.T. δεν έδειξε κανένα σημείο υποχώρησης.

Το όλο ζήτημα εγείρει άμεσα θέμα ρόλου και θέσεων του μετόχου από πλευράς δημοσίου που δεν είναι άλλος από την Κυβέρνηση και όσον αφορά την θέση του Πρόεδρου και Δ/ντος Συμβούλου  του ομίλου κ. Τζαμάζ αλλά και όσον αφορά την πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση στα θέματα αυτά. Είναι καθαρό μετά από αυτή την εξέλιξη ότι η Ελληνική Νομοθεσία και η Πολιτική Ηγεσία είναι δέσμια στα κελεύσματα της D.T. και στα υπερκέρδη των μετόχων της.

Οι απολύσεις στον Όμιλο COSMOTE, τη μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα (με 650εκ. ευρώ κέρδη μόνο για το 2010) επιχείρηση της χώρας προμηνύουν θύελλα απολύσεων ΠΑΝΤΟΥ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.