XBLOG logo @2x

StartUp Day: 9 από τις 14 startups επιλέχθηκαν από τους επενδυτές

Κατά τη διάρκεια του MONEY SHOW, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Hilton, έλαβε χώρα για πρώτη φορά το StartUp Day, ένα “κλειστό” event, στο οποίο παρουσιάστηκαν 14 online και offline startups, μπροστά σε επτά επενδυτές, οι οποίοι θα επέλεγαν σε ποιες από τις startups θα επενδύσουν. Το event είχε μεγάλη επιτυχία, αφού, όπως διαβάζουμε στο startupday.gr, επιλέχθηκαν οι 9 από τις 14 startups! Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιες είναι αυτές, ωστόσο παρακάτω μπορείτε να δείτε σύντομη παρουσίαση και από τις 14 startups που παρουσιάστηκαν.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, το event ήταν “κλειστό” για τον κόσμο, αφού στην αίθουσα του Hilton βρίσκονταν μόνο οι επενδυτές και οι εκπρόσωποι των startups που έκαναν τις παρουσιάσεις. Ωστόσο, σύντομα θα μπορούμε να δούμε τις παρουσιάσεις σε βίντεο στο startupday.gr.

Οι 14 startups που παρουσιάστηκαν στο StartUp Day

  • REPLAYCE
    Κατηγορία: SPORTS, Φάση: Σε κανονική λειτουργία
    Η Έρικα, πρώην πρωταθλήτρια, έχει δημιουργήσει και πατεντάρει μια μέθοδο γυμναστικής όπου κάποιος, παίζοντας ομαδικά παιχνίδια κάνει κανονικές ασκήσεις γυμναστηρίου και δεκάθλου! Έχει δικό της χώρο, μέλη και επιτυχία. Θέλει να αναπτυχθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Απευθύνεται σε καταναλωτές που αναζητούν διασκέδαση και άθληση αλλά και επιχειρήσεις για events.
  • NEEMO
    Κατηγορία: ONLINE MEDIA CLIPPING, Φάση: Σε δοκιμαστική λειτουργία
    Η Ειρήνη και ο Νίκος ανέπτυξαν μία online υπηρεσία που παρακολουθεί τι γράφουν όλα τα blogs, twitter, facebook, portals και δίνουν σε χρήστες με συνδρομή, πλήρη στατιστικά και γραφικά στοιχεία δημοσιότητας βάσει keywords. Θέλουν να βελτιώσουν την υπηρεσία τους και να πάνε και στο εξωτερικό. Απευθύνονται σε επιχειρήσεις στον χώρο της επικοινωνίας και σε μεμονωμένους χρήστες.
  • CITY MODEL ACADEMY
    Κατηγορία: EDUCATION/MODELING, Φάση: Ιδέα
    Ο Γιώργος θέλει να φτιάξει μία σχολή εκπαίδευσης για μοντέλα η οποία θα λειτουργεί και ως πρακτορείο. Θα παρέχει σε υποψήφια μοντέλα τις απαραίτητες ειδικές γνώσεις αλλά και την δικτύωση που απαιτείται και θα τα προωθεί σε εργασίες. Απευθύνεται σε μοντέλα αλλά και εταιρίες παραγωγής.
  • DELIVERY EXPERTS
    Κατηγορία: FOOD, Φάση: Σε κανονική λειτουργία
    Ο Παναγής έχει μία πατέντα παρασκευής μαγειρευτού σπιτικού φαγητού, γρήγορα με σκοπό το delivery. Έχει ήδη φτιάξει τα πρώτα του καταστήματα και θέλει να αναπτυχθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο, πουλώντας την τεχνογνωσία ή καταστήματα. Απευθύνεται σε καταναλωτές αλλά και επιχειρηματίες εστίασης.
  • PRANIC HEALING
    Κατηγορία: WELLNESS, Φάση: Σε κανονική λειτουργία
    Η Βαρβάρα είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος της ενεργειακής θεραπείας PRANIC Healing στην Ελλάδα και διατηρεί κέντρο εκπαίδευσης και θεραπείας. Θέλει να βρει μεγαλύτερο χώρο για τις θεραπείες της και να αναπτύξει τους πελάτες της. Απευθύνεται σε υποψήφιους θεραπευτές ενεργειακής θεραπείας αλλά και σε ασθενείς που θέλουν να θεραπευτούν.
  • PALO
    Κατηγορία: NEWS PORTAL, Φάση: Σε κανονική λειτουργία
    Ο Παναγιώτης δημιούργησε το PALO που αναπαράγει νέα και ειδήσεις και περιεχόμενο άλλων portals, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να προσαρμόσουν τι και πώς θέλουν να βλέπουν. Θέλει να αναπτύξει νέες υπηρεσίες αλλά και να βγει στο εξωτερικό. Απευθύνεται σε διαφημιζόμενους, σε συνδρομητές και σε άλλα κάθετα portals.
  • KIDSZONE
    Κατηγορία: KIDS ONLINE COMMUNITY, Φάση: Σε δοκιμαστική λειτουργία
    Ο Ανδρέας και η Μαρί έφτιαξαν μία οnline κοινότητα όπου τα παιδιά μπορουν να εγγραφούν, να παίζουν και να μαθαίνουν τα καθημερινά μαθήματά τους, ενώ παράλληλα οι γονείς παρακολουθούν την πρόοδό τους. Θέλουν να προβάλουν το site τους σε γονείς. Απευθύνονται σε συνδρομητές γονείς και παιδιά, σε παιδικούς σταθμούς και σε διαφημιζόμενους.
  • LEADING CHANGE
    Κατηγορία: COLLABORATION MEETING PLACE, Φάση: Ιδέα
    Η Σύλβα θέλει να δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης, εργασίας και συνεργασίας με έτοιμο εξοπλισμό, που θα απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Θέλει να νοικιάσει τον χώρο και να διαφημίσει την προσπάθεια. Απευθύνεται σε συνδρομήτριες στελέχη, ελεύθερες επεγγελματίες, αλλά και οργανισμούς και εταιρίες.
  • OFF PLAN DEVELOPMENT
    Κατηγορία: OFF PLAN REAL ESTATE, Φάση: Ιδέα
    Η Alice και η Βάγια θέλουν να πουλάνε σπίτια στην Κρητική Μάνη εφαρμόζοντας το πρωτοποριακό μοντέλο της αγοράς μόνο του οικοπέδου και σταδιακής πώλησης και αποπληρωής «αέρα» σε αγοραστές σπιτιών. Θέλουν την αρχική επένδυση αγοράς οικοπέδου και διαφήμισης σε ξένους αγοραστές. Απευθύνονται σε αγοραστές κατοικίας σε όλο τον κόσμο.
  • RENTO
    Κατηγορία: REAL ESTATE AGENT, Φάση: Σε κανονική λειτουργία
    Ο Γιάννης δημιούργησε το RENTO που με καινοτόμο τρόπο (Maps) σε βοηθάει να βρείς σπίτι σύμφωνα με πολλαπλά κριτήρια ή να τοποθετήσεις το σπίτι που νοικιάζεις. Θέλει να διαφημίσει την υπηρεσία του αλλά και να εμπλουτίσει το περιεχόμενό του. Απευθύνεται σε διαφημιζόμενους, σε μεσιτικά γραφεία και σε premium χρήστες της υπηρεσίας.
  • SPROUT
    Κατηγορία: FOOD PRODUCTION, Φάση: Ιδέα
    Η Χριστιάνα θέλει να παρασκευάζει, χωρίς την χρήση χωραφιού, σε ειδική μονάδα παραγωγής, έμβρυα λαχανικά (φύτρες ή αλλιώς SPROUT), τα οποία ειναι νοστιμότατα, 10 φορές πιο υγιεινά από τα κανονικά λαχανικά του εμπορίου και παράγονται ταχύτατα. Παράλληλα εξετάζει την δημιουργία δικής της αλυσίδας πώλησης. Θέλει την αρχική επένδυση για τον εξοπλισμό της και για την διαφήμιση των τελικών προϊόντων. Απευθύνεται σε μικρές και μεγάλες αγορές και σε super markets.
  • ΔΕΣ & ΔΙΑΛΕΞΕ
    Κατηγορία: ONLINE PRICE COMPARISON, Φάση: Ιδέα
    O Ευθύμης θέλει να δημιουργήσει ένα site σύγκρισης τιμών απο προϊόντα Super Markets. Οι χρήστες θα μπορούν όχι μονο να δουν τις καλύτερες τιμές αλλά και να παραγγείλουν από εκεί τα πάντα στο σπίτι τους. Θέλει να αναπτύξει την εφαρμογή του και να την διαφημίσει στους χρήστες. Απευθύνεται σε διαφημιζόμενους, σε αγοραστές προϊόντων αλλά και σε super markets.
  • 4ACTORS
    Κατηγορία: ACTORS AGENCY & COMMUNITY, Φάση: Ιδέα
    O Γιώργος θέλει να δημιουργήσει μία online κοινότητα ηθοποιών και παράλληλα πρακτορείο εκπροσώπησής τους με σκοπό να μπορεί οποιοσδήποτε παραγωγός να βρει ηθοποιούς βάσει κριτηρίων. Θέλει να αναπτύξει και νέες υπηρεσίες αλλά και να προσλάβει ανθρώπους. Απευθύνεται σε ηθοποιούς, σε πρακτορεία, σε εταιρίες παραγωγής αλλά και διαφημιζόμενους.
  • EYELEAD
    Κατηγορία: GAME STUDIO & ONLINE GAMES, Φάση: Σε δοκιμαστική λειτουργία
    O Ιωσήφ και η ομάδα του δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό studio/software δημιουργίας online 3D παιχνιδιών και εικονικών κόσμων, το HYVE. Έτσι μειώνουν δραματικά τους χρόνους παραγωγής ενός 3D παιχνιδιού και αυξάνουν την ποιότητα. Παράλληλα έφτιαξαν και το πρώτο τους παιχνίδι! Το DeathFall. Απευθύνονται σε εταρίες παραγωγής games, σε χρήστες, σε developers και σε social media sites παγκοσμίως.

[via, via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.