XBLOG logo @2x

Ένα γνωστό πρόσωπο θα σκηνοθετήσει το Star Wars: Episode IX

Η Lucasfilm ανακοίνωσε ότι ο J.J. Abrams θα αναλάβει τη σκηνοθεσία του Star Wars: Episode IX μετά την αποχώρηση του Colin Trevorrow από το project εξαιτίας δημιουργικών διαφορών (αυτός είχε σκηνοθετήσει το Jurassic World).


Ο J.J. Abrams είναι ένας γνωστός σκηνοθέτης και σίγουρα έχετε δει κάποιες από τις δουλείες του αφού έχει σκηνοθετήσει τα The Force Awakens, Star Trek (2009-2016), Alias, Lost, Super 8, Cloverfield και πολλές ακόμα καλές ταινίες. Η Lucasfilm ήταν σε συζητήσεις και με τον Rian Johnson που σκηνοθέτησε το The Last Jedi, όμως ο ίδιος δεν έδειξε ενδιαφέρον και η δουλειά πέρασε στα χέρια του J.J.

Η Lucasfilm αποκάλυψε επίσης ότι ο Abrams θα γράψει το σενάριο της ταινίας σε συνεργασία με τον Chris Terrio, τον σεναριογράφο των Argo, Justice League, και Batman v Superman: Dawn of Justice.

Το Star Wars: Episode IX θα είναι η τρίτη και τελευταία ταινία αυτής της τριλογίας του Star Wars. Αυτό σημαίνει ότι ο Abrams θα έχει ιδιαίτερη πίεση από τη Lucasfilm, τη Disney και φυσικά τον κόσμο για να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό φινάλε, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη συνέχεια του Episode IX. Η Disney έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θέλει και άλλες ταινίες στον κόσμο του Star Wars, αλλά δεν έχει διευκρίνισε αν θέλει και άλλη τριλογία μετά το Episode IX ή αν απλά μιλάει για τα spin-offs που ετοιμάζουν, όπως το Rogue One, τη ταινία του Han Solo και τη φημολογούμενη ταινία του Obi-Wan Kenobi.

Το Star Wars: Episode IX αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου του 2019.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.