XBLOG logo @2x

Sony Xperia X Compact: Επίσημα με μικρό σώμα και δυνατό hardware

Κρατώντας τις παραδόσεις της, η Sony Mobile ανακοίνωσε στην έκθεση IFA 2016 στο Βερολίνο το Sony Xperia X Compact. Το κινητό είναι η μικρότερη έκδοση του Xperia X που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, όμως “μικρότερο” δεν σημαίνει “χειρότερο” – το Xperia X Compact διαθέτει κορυφαίο hardware και λειτουργίες που συναντάμε στην ναυαρχίδα Xperia XZ που ανακοινώθηκε παράλληλα με αυτό.

Σχεδιαστικά, το Sony Xperia X Compact ακολουθάει τη νέα σχεδιαστική γραμμή της Sony η οποία αποτελείται από τετράγωνες γωνίες και το «loop surface,» δηλαδή έχει ενιαία επιφάνεια. Στα πλάγια έχει γυαλιστερό πλαστικό, ενώ στην οθόνη και τη ‘πλάτη’ έχει γυαλί με καμπυλωτές άκρες (2.5D) και Gorilla Glass 4. Είναι ελαφρύ με βάρος 135 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 129 x 65 x 8.5 χιλιοστά.

Περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Sony Xperia X Compact εξοπλίζεται με 4,6-ιντσών LCD οθόνη ανάλυσης 720×1280 pixels, Qualcomm Snapdragon 650 chipset με εξαπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.8 GHz, Adreno 510 μονάδα γραφικών, 3 GB μνήμη RAM και 32 GB χωρητικότητα που επεκτείνεται με τη χρήση κάρτας μνήμης microSD. Το λειτουργικό του είναι το Android 6 Marshmallow με το γνωστό γραφικό περιβάλλον των Γιαπωνέζων.

Όπως και η ναυαρχίδα Sony Xperia XZ, το Xperia X Compact ενσωματώνει μια 23-megapixels κάμερα με διάφραγμα φακού f/2.0 και νέο αισθητήρα IMX300 που διαθέτει νέο και βελτιωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης. Η κάμερα διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά ανίχνευσης χρώματος, ανίχνευση φάσης και λέιζερ για να μετράει σωστά την απόσταση των αντικειμένων και να εστιάζει καλύτερα και ταχύτερα. Η Sony ονομάζει αυτή τη διάταξη «Triple Image Sensing» και υπόσχεται να παρέχει πάντα ακριβή εστίαση για τις εικόνες και τα βίντεο.

Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Αντ’ αυτού η Sony έχει τοποθετήσει το SteadyShot Intelligent Active Mode το οποίο χρησιμοποιεί ένα γυροσκόπιο 5 αξόνων για τις μετρήσεις και την σταθεροποίηση της εικόνας. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας κλείστρου, υποστήριξη εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4K και 2x zoom χωρίς να μειώνεται η ποιότητα της εικόνας.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, έχουμε τη νέα θύρα USB Type-C και μπαταρία χωρητικότητας 2,700 mAh με υποστήριξη Quick Charge 3.0 και «προσαρμοστική φόρτιση» για να διευρύνει τον κύκλο ζωής της μπαταρίας. Με το τελευταίο, το κινητό μαθαίνει πότε ο χρήστης το φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας, σταματά την γρήγορη φόρτιση στο 90% και στη συνέχεια παίρνει το χρόνο του μέχρι να φτάσει στο 100% μέχρι το πρωί. Χάρη στην «προσαρμοστική φόρτιση» μπορεί να διπλασιαστεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας – κάτι πολύ σημαντικό για κινητά όπως το XZ που έχουν ενσωματωμένη μπαταρία.

Το Sony Xperia X Compact “τοποθετείται” ανάμεσα στα Sony Xperia X Performance και Sony Xperia X, επομένως θα έχει τιμή κοντά στα €500. Η Sony δεν έχει αποκαλύψει την τιμή του, όμως μας είπε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα σε διάφορα χρώματα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.