XBLOG logo @2x

Sony Xperia XZ: Η νέα ναυαρχίδα με 23MP κάμερα και νέο design

Η Sony Mobile ανακοίνωσε επίσημα τη νέα της ναυαρχίδα για φέτος, το Sony Xperia XZ, κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA 2016 στο Βερολίνο. Είναι το κορυφαίο κινητό της σειράς Xperia X και επικεντρώνεται στο design, τις αποδόσεις, την κάμερα και την αυτονομία.

Σχεδιαστικά, το Sony Xperia XZ έχει ανανεωμένο design με τετράγωνες άκρες, όπως τα Lumia. Είναι κατασκευασμένο από ένα πατενταρισμένο υλικό που ονομάζεται ALKALEIDO, το οποίο στην ουσία είναι αλουμίνιο που δίνει μια ωραία αίσθηση στην αφή και είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές. Θα βγει επίσης σε ένα νέο χρώμα που η εταιρία ονομάζει Forest Blue.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, έχει hardware που αρμόζει σε ναυαρχίδα του 2016: chipset Qualcomm Snapdragon 820 με τετραπύρηνο επεξεργαστή, 5,2-ιντσών IPS full HD οθόνη, 3 GB μνήμη RAM και 32 GB χωρητικότητα η οποία μπορεί να επεκταθεί με κάρτα microSD έως 200 GB. Φυσικά δεν λείπει και η θύρα φόρτισης USB Type-C.

Sony Xperia XZ Platinum hands-on

Όσο για την κάμερα, η Sony ποτέ δεν απογοητεύει. Το Xperia XZ έρχεται με 23-megapixels κάμερα με διάφραγμα φακού f/2.0, ISO έως 6400, ευρυγώνιο φακό 22mm/90-μοιρών και νέο αισθητήρα IMX300 που διαθέτει νέο και βελτιωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης. Η κάμερα διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά ανίχνευσης χρώματος, ανίχνευση φάσης και λέιζερ για να μετράει σωστά την απόσταση των αντικειμένων και να εστιάζει καλύτερα και ταχύτερα. Η Sony ονομάζει αυτή τη διάταξη «Triple Image Sensing» και υπόσχεται να παρέχει πάντα ακριβή εστίαση για τις εικόνες και τα βίντεο.

Η βασική κάμερα των 23MP όχι μόνο σας επιτρέπει να τραβάτε καθαρές φωτογραφίες, αλλά έχει και εξαιρετικά γρήγορη εκκίνηση, καθώς μεταβαίνει από κατάσταση αναμονής σε φωτογράφηση σε 0,6 δευτερόλεπτα με το άγγιγμα ενός ειδικού κουμπιού για το άνοιγμα του κλείστρου, το οποίο εξασφαλίζει ότι είστε έτοιμοι να τραβήξετε την τέλεια φωτογραφία οποιαδήποτε στιγμή.

Παραμένοντας στο κομμάτι της κάμερας αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Αντ’ αυτού η Sony έχει τοποθετήσει το SteadyShot Intelligent Active Mode το οποίο χρησιμοποιεί ένα γυροσκόπιο 5 αξόνων για τις μετρήσεις και την σταθεροποίηση της εικόνας. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας κλείστρου, υποστήριξη εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4K και 2x zoom χωρίς να μειώνεται η ποιότητα της εικόνας.

Η εμπρόσθια κάμερα είναι 13-megapixels με αισθητήρα 1/3″, ένας αισθητήρας μεγαλύτερος και από αυτούς που χρησιμοποιούνται συνήθως σε selfie κάμερες.

Επιπλέον, το κινητό είναι πιστοποιημένο με τα πρωτόκολλα IP65/68. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βραχούν, να πέσουν στην άμμο ή να τα πλύνετε χωρίς να πάθουν τίποτα, όμως οι Γιαπωνέζοι προειδοποιούν πως δεν πρέπει να τα βυθίζετε γιατί μπορεί να ακυρωθεί η εγγύηση. Προτείνει να κλείνετε τις θύρες και να βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει η θύρα USB πριν το φορτίσετε.

Τέλος, η μπαταρία του Sony Xperia XZ έχει χωρητικότητα 2,900 mAh. Υποστηρίζει τη τεχνολογία Quick Charge 3.0 και φέρνει επίσης το χαρακτηριστικό «προσαρμοστική φόρτιση» για να διευρύνει τον κύκλο ζωής της μπαταρίας. Με το τελευταίο, το κινητό μαθαίνει πότε ο χρήστης το φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας, σταματά την γρήγορη φόρτιση στο 90% και στη συνέχεια παίρνει το χρόνο του μέχρι να φτάσει στο 100% μέχρι το πρωί. Χάρη στην «προσαρμοστική φόρτιση» μπορεί να διπλασιαστεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας – κάτι πολύ σημαντικό για κινητά όπως το XZ που έχουν ενσωματωμένη μπαταρία.

«Με τα Xperia είμαστε δίπλα σας όποτε και όπου έχει πραγματική σημασία για σας, κάνοντας την καθημερινότητά σας περισσότερο άνετη, λιγότερο κοπιαστική, και περισσότερο αυθόρμητη», ανέφερε ο Hideyuki Furumi, Executive Vice-President Global Sales & Marketing της Sony Mobile Communications. «Με τα Xperia XZ και Xperia X Compact μπορείτε να καταγράψετε κάθε στιγμή όπως την βλέπετε – με πεντακάθαρες εικόνες πρωί ή βράδυ και με ρεαλιστικά χρώματα, χάρις στην νέα τεχνολογία τριπλής ανίχνευσης εικόνας».

Το Sony Xperia XZ θα κυκλοφορήσει στις αρχές του Οκτωβρίου σε διάφορα χρώματα και σε εκδόσεις με μονή ή διπλή υποδοχή SIM. Είναι καλύτερο από το Sony Xperia X Performance, άρα θα είναι και ακριβότερο – η τιμή δεν ανακοινώθηκε.


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.