XBLOG logo @2x

Η Sony βάζει τέλος στο PS Vita – Σταματάει η παραγωγή της κονσόλας και των παιχνιδιών

Το PS Vita μπαίνει και επίσημα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η Sony έδωσε εντολή να σταματήσουν την παραγωγή της φορητής κονσόλας, και για τα δύο μοντέλα που εμφανιζόντουσαν στη σελίδα της εταιρίας μέχρι τώρα.

Το PS Vita λανσαρίστηκε το 2011, και ενώ ήταν μια μικρή αλλά ικανή κονσόλα, έπεσε θύμα του αυξημένου ανταγωνισμού των smartphones και δυστυχώς δεν κατάφερε να πετύχει στην αγορά, πουλώντας μόλις 16.1 εκατομμύρια κομμάτια. Για να καταλάβετε τους αριθμούς, η Nintendo κατάφερε να πουλήσει 19.67 εκατομμύρια Switch από τον Μάρτιο του 2017 -όταν πρωτοκυκλοφόρησε- μέχρι τον Ιούλιο του 2018.

PS Vita
Με το PS Vita είχες επίσης πρόσβαση σε YouTube, Facebook, Skype και άλλες γνωστές υπηρεσίες.

Το πρώτο PlayStation Vita κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 17 Δεκεμβρίου 2011 και στη Βόρεια Αμερική στις 15 Φεβρουαρίου 2012 για να αντικαταστήσει το επιτυχημένο PSP. Η Slim έκδοσή του κυκλοφόρησε το 2013 και το 2014 αντίστοιχα. Η εταιρία σταμάτησε να κυκλοφορεί νέους τίτλους για το PS Vita από το 2015, από πέρσι σταμάτησε την υποστήριξη του PS Now και πρόσφατα σταμάτησε να προσφέρει δωρεάν παιχνίδια στους συνδρομητές του PS Plus. Στις 31 Μαρτίου θα σταματήσει και την παραγωγή των παιχνιδιών ενώ δεν έχει σχέδια για μία τρίτη φορητή κονσόλα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.