XBLOG logo @2x

Στο στόχαστρο χάκερ και η ελληνική Sony Music, τι απαντάει η εταιρία

Οι επιθέσεις των χάκερ στη Sony δεν έχουν τέλος, με τελευταίο χτύπημα των χάκερ αυτό που έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής, οπότε και υπήρξε παραβίαση των δεδομένων σε συγκεκριμένα site της Sony Music Greece. Δείτε τι απαντάει η εταιρία με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης.

Το θετικό είναι ότι, σύμφωνα με την εταιρία, στα site που παραβιάστηκαν από τους χάκερ δεν πραγματοποιούνταν καμία εμπορική δραστηριότητα, οπότε δεν υπήρχαν δεδομένα πιστωτικών καρτών, παρά μόνο emails, τηλεφωνικοί αριθμοί, usernames και passwords.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρίας:

Ανακοίνωση Sony Music Entertainment

Η Sony Music Entertainment Greece αργά το βράδυ της Κυριακής 22 Μαΐου 2011 πληροφορήθηκε την παραβίαση δεδομένων συγκεκριμένων ιστοσελίδων της Sony Music Greece. Αυτές οι ιστοσελίδες, οι οποίες είναι ιστοσελίδες καλλιτεχνών που επιτρέπουν στα εγγεγραμμένα μέλη να δέχονται ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες αυτών, τέθηκαν άμεσα εκτός λειτουργίας.

Σε κατά προσέγγιση 8.500 εγγραφές -οι οποίες περιελάμβαναν emails, τηλεφωνικούς αριθμούς, ονόματα χρηστών και passwords- αποκτήθηκε πρόσβαση.

Στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες δεν πραγματοποιούνταν καμία εμπορική δραστηριότητα και ως εκ τούτου δεν περιελάμβαναν δεδομένα πιστωτικών καρτών. Οι προσβεβλημένες ιστοσελίδες φιλοξενούνται από εξωτερικό συνεργάτη της εταιρείας και δεν είναι μέρος του δικτύου της Sony Music Entertainment.

Η Sony Music Entertainment Greece σχεδιάζει να θέσει ξανά σε λειτουργία τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες το συντομότερο δυνατό μετά από τον περαιτέρω έλεγχο ασφαλείας που πραγματοποιείται.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.