XBLOG logo @2x

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου, κάθε μέρα από το απόγευμα μέχρι νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας, δεκάδες χιλιάδες Αγανακτισμένοι πολίτες κατακλύζουν την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, αλλά και άλλες πλατείες σε όλη την Ελλάδα, διαδηλώνοντας ειρηνικά για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας!

Το κάλεσμα έγινε πριν από μερικές μέρες μέσω του Facebook, όπου έχει στηθεί η σελίδα «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα», αντίστοιχες σελίδες για άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και τα events μέσω των οποίων ενημερώνεται ο κόσμος για τις ειρηνικές διαδηλώσεις που οργανώνονται όχι μόνο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, αλλά και σε πλατείες άλλων περιοχών της Ελλάδας!

Την Κυριακή που μας πέρασε, 29 Μαΐου, οι πολίτες που έδωσαν βροντερό παρών στην Πλατεία Συντάγματος ήταν περισσότεροι από 60.000-70.000, με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερους από 100.000. Ο κόσμος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, από νωρίς το απόγευμα, με τους περισσότερους να κρατούν ελληνικές σημαίες και να φωνάζουν συνθήματα για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Την… τιμητική τους στα συνθήματα είχαν η κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θόδωρος Πάγκαλος (που χαρακτήρισε αυτές τις συγκεντρώσεις «μόδα των νέων τεχνολογιών»), το ΔΝΤ κλπ… Στη διαδήλωση μπορούσε να δει κανείς ανθρώπους όλων των ηλικιών, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχους, όλοι διαμαρτυρόμενοι για την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται οικονομικά η χώρα μας.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής μέχρι το βράδυ βρέθηκα κι εγώ εκεί, τράβηξα μερικές φωτογραφίες και βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ.

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.