Sony Ericsson: Είκοσι ευρώ για να μου αφαιρέσουν τη μύτη από το πενάκι στο P990i. Απαράδεκτο!

Πριν από τρεις εβδομάδες μου έμεινε η μύτη από το πενάκι στο P990i μου χαμηλά μέσα στην υποδοχή. Το πενάκι αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία βιδώνονται το ένα με το άλλο. Η μύτη λοιπόν ξεδιβώθηκε, δε το πήρα είδηση κι έτσι μια μέρα έμεινε μέσα, σε σημείο μάλιστα που να μου μπλοκάρει την ασφάλεια που έχει το P990i για κλείδωμα και ξεκλείδωμα του πληκτρολογίου. Το γύρισα από την ανάποδη, άρχισα να το χτυπάω, μπας και καταφέρω να το ανεβάσω. Το ανέβασα πολύ λίγο, σε σημείο όμως που απελευθερώθηκε η ασφάλεια για κλείδωμα/ξεκλείδωμα των πλήκτρων.

Επόμενο βήμα ήταν να πάρω τηλέφωνο στo Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Sony Ericsson, στο 80111810810. Από εκεί μου είπαν να το πάω σε εξουσιοδοτημένο service, προκειμένου να ανοίξουν τη συσκευή και να αφαιρέσουν τη μύτη από το πενάκι. Μου έδωσαν τα στοιχεία του κοντινότερου service στην περιοχή μου και το πήγα χθες το μεσημέρι που βρήκα χρόνο.

Ο υπεύθυνος εκεί με ενημέρωσε ότι το κόστος για την αφαίρεση είναι 20 ευρώ. Τον ρώτησα ότι εφόσον η συσκευή μου καλύπτεται ακόμη από εγγύηση, για ποιο λόγο να επιβαρυνθώ το κόστος; Μου απάντησε ότι αυτό για την εταιρεία είναι “σφάλμα χρήστη”, χωρίς φυσικά να είναι έτσι όπως μου είπε [προσωπική του άποψη] και προχώρησε στο άνοιγμα της συσκευής και στην αφαίρεση της μύτης από το πενάκι, διαδικασία η οποία δεν κράτησε περισσότερα από τρία λεπτά.

Πλήρωσα 20 ευρώ [16.81 + ΦΠΑ 19%], μου έκοψε απόδειξη και έφυγα.

Απαράδεκτη τακτική αγαπητή Sony Ericsson! Στην τελική αυτό δεν έγινε με δική μου υπαιτιότητα, εκτός και αν η Sony Ericsson θεωρεί τόσο μ*****ς τους κατόχους των επαγγελματικών τηλεφώνων της, οι οποίοι άλλη δουλειά δεν έχουν από το να βιδώνουν και να ξεβιδώνουν τα πενάκια. Και στην τελική για ποιο λόγο ένα πενάκι να αποτελείται από τρία βιδωτά μέρη και όχι ένα;

10 Σχόλια
 • Avatar
  Vangelis P.

  το πιο απλο…. κατσαβιδακι για γυαλια!!!!! λεπτο και μακρυ!!!! λιγη προσπαθεια και βγηκε!!!! πιστευεις Γιαννη οτι καθησαν και ξεβιδωσαν την συσκευη???? και αυτοι τον ιδιο τροπο μαλλον χρησημοποιησαν!!!!ενα φιλος μου ειχε σε ενα SE προβλημα με κεραια!!! ειχε σημα οταν ειχε και 3g αλλα οταν δεν ειχε 3g δεν επιανε τιποτα….οποτε του ελεγαν μια αναβαθμηση του καναμε και ειναι οκ αλλα ελα που στην Κατερινη δεν εχει 3g σημα και στην Θεσ/κη που το εστειλαν εχει!!!! φαντασου!!!!

 • Avatar
  giannis k.

  “Και στην τελική για ποιο λόγο ένα πενάκι να αποτελείται από τρία βιδωτά μέρη και όχι ένα;”

  xa xa !! Πιστεύω πως έχεις ήδη δώσει την απάντηση με αυτό που σου συνέβη.. Φαντάζομαι θα έχει συμβεί σε έναν μεγάλο αριθμό κατόχων κάποιου μοντέλου της σειράς P###. Να πως μαζεύονται τσάμπα κάμποσα 20άρικα παραπάνω!

  (Αν και στην πραγματικότητα πιστεύω οτι απλά δεν τους ενδιαφέρει.. κακώς. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.. και αυτό δυστυχώς τις περισσότερες φορές λείπει στη Sony Ericsson.)

 • Avatar
  George

  δεν τα αλλάζετε να πάρετε κανένα HTC 🙂 Να βρείτε την ησυχία σας χεχε !!

 • Avatar
  nmpardakis

  Kλαιν μαιν!
  Κ πάλι πολλά είναι!

 • Avatar
  Γιάννης Καρακατσάνης

  @nmpardakis: Ένα πακέτο με τρία πενάκια κοστίζει γύρω στα 15-20 ευρώ, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν αυτό, είχα κι άλλο ανταλλακτικό πενάκι. Για να χρησιμοποιήσω όμως το άλλο έπρεπε να βγει η μύτη από το προηγούμενο που είχε μείνει μέσα στην υποδοχή και δεν έβγαινε με τίποτα!

 • Avatar
  nmpardakis

  Πόσο κάνει όλο το πενάκι ρε παιδιά;;; Καινουργιο… Πόσο έχει;

 • Avatar
  tasosvel

  Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που το πενάκι ξεβιδώνει. Ποιο το όφελος;

 • Avatar
  Γιάννης Καρακατσάνης

  @arkoudos: Κι εγώ το βίδωνα τακτικά, όμως να που το άφησα για ένα διάστημα και ένα βράδυ έμεινε μέσα.

 • Avatar
  arkoudos

  Εγώ πάντως, με το που διάβασα το άρθρο, πήρα το πενάκι απο το Ρ1 μου, και το βίδωσα καλα-καλά.

  Δεν είναι καιροί για να με πιάνουν κότσο οι πονηροί της Sony Ericsson…

  Και, αν μπορώ να προσθέσω, το καλό όνομα της εταιρείας είναι υπο δοκιμή όταν ακούμε τέτοια γεγονότα…

 • Avatar
  tasosvel

  Αλήθειαααα;;;;; Δεν καλύπτει η εγγύηση τέτοιες περιπτώσεις ;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα