XBLOG logo @2x

Skype: Τέλος η υποστήριξη για Windows Phone, Android 4.0, Mac και Linux

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την υποστήριξη του Skype για όσους χρησιμοποιούν συσκευές με παλιές εκδόσεις των Windows Phone ή Android. Η ομάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει το iOS 8 και τις νεότερες εκδόσεις του, καθώς επίσης και τα Windows 10 Mobile. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι η Microsoft δεν έχει αναβαθμίσει όλα τα Windows Phone σε Windows 10 Mobile και για αυτό πολλοί ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα στο μέλλον.

Όσοι χρησιμοποιείτε κινητό με Windows Phone 8.1 και 8 από τον Οκτώβριο του 2016 δεν θα λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όμως θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε. Όσοι έχετε Android 4.0.3 ή παλιότερη έκδοση θα παραμείνετε στην έκδοση Skype 6.2.

Σε λίγο καιρό θα υπάρχουν επίσημες εφαρμογές μόνο για Windows, iOS και Android. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Skype θα λάβει μια μεγάλη αναβάθμιση που θα αντικαταστήσει την αρχιτεκτονική peer-to-peer με την τεχνολογία WebRTC που βασίζεται στο cloud, και συγκεκριμένα στο Azure της εταιρίας. Για τον λόγο αυτό, οι επίσημες εφαρμογές για OS X και Linux θα σταματήσουν και αυτές να υποστηρίζονται, αναγκάζοντας τους χρήστες να χρησιμοποιούν τους web browsers για επικοινωνία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.