XBLOG logo @2x

Skyfall: Είδαμε τη νέα ταινία του James Bond!

Πήγαμε στη δημοσιογραφική προβολή που διοργάνωσε χθες βράδυ η Sony και σας αποκαλύπτουμε αν το Skyfall είναι η καλύτερη James Bond ταινία!

Είναι το Skyfall η καλύτερη James Bond ταινία;

Αυτό το βασανιστικό ερώτημα με κυνηγάει από την στιγμή του βγήκα από την αίθουσα των Village Cinemas χθες το βράδυ, όπου παρακολουθήσαμε τη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας.

Η ταινία ξεκινάει με μια δραματική καταδίωξη στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, όπου ο James Bond προσπαθεί να ανακτήσει έναν σκληρό δίσκο που περιέχει τη λίστα με τα ονόματα όλων των πρακτόρων. Ο πράκτορας τραυματίζεται σοβαρά και θεωρείται νεκρός από την υπηρεσία του, ευκαιρία για τον ίδιο να αποσυρθεί προσωρινά και να απολαύσει το ποτό και την Ελληνίδα καλλονή Τόνια Σωτηροπούλου. Ωστόσο, μια εμπρηστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΜΙ6 τον αναγκάζει να επιστρέψει στην δράση.

Η νέα «επετειακή» ταινία του James Bond, ο οποίος συμπληρώνει 50 χρόνια, επιχειρεί να παντρέψει τα vintage στοιχεία του χθες, τα οποία προσδιόρισαν την ταινία, με τις προκλήσεις του σήμερα που απαιτούν μια πιο σύγχρονη αισθητική προσέγγιση του ήρωα και τελικά να αποφασίσει αν το «γέρικο σκυλί μπορεί να μάθει νέα κόλπα», δανειζόμενοι μια από τις ατάκες της ταινίας.

Όσον αφορά την σκηνοθεσία θα έλεγα πως ο Sam Mendes κάνει θαύματα, κατορθώνοντας να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σε μια ταινία 143 λεπτών όχι μόνο με την καταιγιστική δράση αλλά και με την ψυχογραφία των ηρώων. Ο James Bond, εκτός της Κωνσταντινούπολης, ταξιδεύει στην μυστηριακή Σαγκάη, στο Μακαό, ενώ για πρώτη φορά «μπαίνουμε» στο πατρικό του στην Σκωτία, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε εκπληκτική φωτογραφία.

Από την άλλη, ο Daniel Craig είναι ο Bond του 21ου αιώνα.

Τραυματίζεται, κουράζεται, αποτυγχάνει να σώσει τους πάντες, κάνει σεξ για πρώτη φορά στην οθόνη, αφήνει υπόνοιες για ομοφυλοφιλικές εμπειρίες, αμφιβάλλει, κλαίει, μέχρι που «πεθαίνει» για μερικά λεπτά, με την αγάπη του στην πατρίδα και το αίσθημα υψηλού χρέους να μένουν τα μόνα σταθερά.

Απέναντι του ένας σκοτεινός ήρωας, ο εξαιρετικός Javier Bardem, με έναν συνδυασμό από τον τρομακτικό του εαυτό στο «No Country for Old Men» και αρκετή δόση τρέλας τύπου Joker.

Το σενάριο, ωστόσο, «κάνει νερά».

Στα θετικά, έχουμε γενικότερα την προσπάθεια να κάνουν τον Bond μια πιο ρεαλιστική περιπέτεια με την προσθήκη, παραδείγματος χάριν, χαρακτήρων όπως ο νέος Q, με τον οποίο αποχαιρετάμε για τα καλά τα ξεπερασμένα, αστεία γκατζετάκια του Bond προς χάριν της νέας ψηφιακής τεχνολογίας.

Στα αρνητικά, η υπόθεση τραβάει τόσο πολύ σε μάκρος, ξεχνώντας εν τω μεταξύ την περίφημη λίστα για την οποία έγινε λόγος εξ΄αρχής, ενώ συχνά είναι και τα κενά, με αποκορύφωμα μια από τις τελευταίες σκηνές να θυμίζει περισσότερο «Home Alone» παρά Bond.

Το αν το Skyfall ήταν τελικά η καλύτερη ταινία Bond θα πρέπει να το αποφασίσουν οι φανατικοί των ταινιών Bond, το υπόλοιπο κοινό πάντως θα απολαύσει μια πολύ δυνατή περιπέτεια, ίσως την πιο απολαυστική της χρονιάς!

Δείτε το trailer του Skyfall!

Ακούστε το τραγούδι της αρχής τίτλων από την Αdele!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.