XBLOG logo @2x

Η SAP δείχνει το δρόμο για τις έξυπνες επιχειρήσεις που βασίζονται στην εμπειρία

Η SAP εισήγαγε πρόσφατα μία νέα εποχή στον τρόπο που αλληλοεπιδρούν οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές μεταξύ τους.

Μόλις λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Qualtrics, η SAP έχει αναπτύξει ήδη δέκα νέες δυνατότητες που συνδυάζουν δεδομένα εμπειρίας (X-data) με λειτουργικά δεδομένα (O-data) για τη μέτρηση και τη βελτίωση των τεσσάρων βασικών εμπειριών: των επιχειρήσεων – πελατών, των εργαζομένων, των προϊόντων και των εμπορικών σημάτων. Η ανάπτυξη αυτού του συστήματος θέτει ένα νέο πρότυπο στο επιχειρησιακό λογισμικό.

Ο συνδυασμός επιτρέπει στους οργανισμούς να παρακολουθούν συνεχώς τις πεποιθήσεις, τα συναισθήματα και τις προθέσεις των πελατών, των εργαζομένων, των προμηθευτών, των εταίρων και άλλων ενδιαφερομένων. Αυτές οι νέες προσφορές – τέσσερις για την εμπειρία των πελατών (CX), τρεις για την εμπειρία των εργαζομένων και τρεις για την έρευνα αγοράς – ενσωματώνουν απευθείας τα X-data στις εφαρμογές μιας επιχείρησης, όπως τα συστήματα CRM, ERP ή HCM, με στόχο την συνεχή βελτίωση τους.

«Θέλουμε όλοι να θυμούνται τα Xs και τα Os τους», δήλωσε ο said Bill McDermott, CEO της SAP, στο 30ο ετήσιο συνέδριο SAPPHIRE NOW. «Η διαχείριση της εμπειρίας – Experience Management – είναι το νέο δεδομένο για τις καλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Δεν έχω δει ποτέ ξανά τη SAP περισσότερο αποφασισμένη να βοηθήσει τους πελάτες μας να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, καινοτομίας και αισιοδοξίας».

Ο Ryan Smith, Co-Founder και CEO της Qualtrics, δήλωσε ότι: «Ζούμε στην οικονομία της εμπειρίας όπου οι οργανώσεις είτε αγωνίζονται με την θέλησή τους για να φθάσουν στην κορυφή, είτε εν αγνοία τους παραμένουν στάσιμοι. Η διαφορά μεταξύ των εταιρειών που θα κερδίσουν είναι ότι κατανοούν πώς τα X-data και τα O-data συνδυάζονται ώστε να αναδείξουν τι πραγματικά συμβαίνει σε έναν οργανισμό, ποιος είναι ο λόγος που κάτι συμβαίνει και με ποιον τρόπο πρέπει να ενεργούν σε πραγματικό χρόνο για να επιτύχουν σημαντικά επιχειρηματικά αποτελέσματα.»

[irp][/irp]

Αυτά τα νέα πακέτα της SAP παρέχουν στους οργανισμούς μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα XM που χρησιμοποιεί X-data και O-data. Ως αποτέλεσμα, οι οργανισμοί μπορούν:

  • Να συγκεντρώσουν κεντρικά τα X-data από πελάτες, υπαλλήλους ή οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο σε όλα τα σημαντικά σημεία επαφής σε ένα ενιαίο σύστημα σε επίπεδο επιχείρησης. Αυτό καθιστά εύκολο για τους οργανισμούς να αφουγκράζονται τις ανάγκες που προκύπτουν.
  • Να συνδέουν τα X-data στις λειτουργίες και τις διαδικασίες της επιχείρησής τους, ώστε να κατανοούν τον λόγο που κάτι συμβαίνει, να εντοπίζουν ‘κρυμμένες’ τάσεις και στη συνέχεια να προβαίνουν αυτόματα σε συστάσεις για την βελτίωση όσων δεν λειτουργούν σωστά και να μεγενθύνουν ότι λειτουργεί.
  • Να ενεργούν με τρόπο ο οποίος οδηγεί σε πελάτες που παραμένουν πιστοί στην εταιρεία, αγοράζουν περισσότερο και μοιράζονται την εμπειρία με τους φίλους τους ∙ και σε εργαζομένους οι οποίοι είναι πιο αποδοτικοί, οικοδομούν μία θετική κουλτούρα για την εταιρεία και υπερασπίζονται το brand.

Για την βελτίωση της εμπειρίας των πελατών (customer experience), η SAP έχει εισάγει την Διαχείριση της Εμπειρίας (Experience Management) στην πλατφόρμα SAP C/4HANA, δημιουργώντας σημαντικές λύσεις cloud για πωλήσεις, marketing, εμπόριο και διαχείριση εμπειρίας υπηρεσιών. Έτσι, παρέχεται μια πλατφόρμα εμπειρίας πελάτη, επιτρέποντας στους οργανισμούς να ακούν, να κατανοούν και να ενεργούν με βάση τα δεδομένα που θα διαμορφώσουν την αγορά και θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των πελατών.

Για την βελτίωση της εμπειρίας των εργαζομένων, η SAP έχει εισάγει τρεις λύσεις Experience Management οι οποίες μεταλλάσσουν τις υπάρχουσες πλατφόρμες HR σε συστήματα δράσης σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων. Δομημένες απευθείας εντός των υπαρχόντων συστημάτων HR, οι λύσεις συλλέγουν X-data από τους εργαζομένους, σε όλα τα σημεία της καριέρας τους και δίνουν την δυνατότητα στους επικεφαλής των τμημάτων HR και στους managers να ακούν, να κατανοούν και να ενεργούν με βάση δεδομένα που θα τους βοηθήσουν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν το ανθρώπινο δυναμικό των οργανισμών τους.

[irp][/irp]

Η SAP Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο εφαρμογών της σε iOS και Mac®

Στο SAPPHIRE NOW, η SAP και η Apple ανακοίνωσαν ότι το CORE ML®, η  machine learning τεχνολογία για τις συσκευές Apple, θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη, ως μέρος του SAP Cloud Platform SDK για iOS. Η επόμενη έκδοση του SAP Cloud Platform SDK, η οποία θα είναι διαθέσιμη εντός του μήνα, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν custom, έξυπνες εφαρμογές iOS apps με SAP Leonardo. Τα μοντέλα Machine learning θα κατέβουν αυτόματα στο iPhone® και το iPad®, ώστε οι εφαρμογές να έχουν την δυνατότητα να τρέχουν offline, και μετά να ενημερωθούν όσο θα είναι συνδεδεμένες στο SAP Cloud Platform.

Μέσω της συνεργασίας με την Apple, η SAP έχει ξαναχτίσει τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της για κινητά, για λύσεις SAP SuccessFactors, SAP Concur, και SAP Asset Manager, ώστε να λειτουργούν εντός του iOS. Αυτές οι εφαρμογές είναι πλήρως ενσωματωμένες στο iPhone και στο iPad, για να μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια, τις επιδόσεις και τις τελευταίες καινοτομίες των πλατφόρμων από την Apple. Η SAP ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα επεκτείνει την εμπειρία iOS στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών της, ξεκινώντας με τις λύσεις SAP Ariba.

Βασιζόμενη στην επιτυχία των προσπαθειών της για το iOS, η SAP ανακοίνωσε επίσης, ότι θα επεκτείνει τις εφαρμογές της και στο Mac, με νέες εφαρμογές που ταιριάζουν με την ισχύ και την ευκολία χρήσης των εφαρμογών SAP iOS. Οι νέες εφαρμογές Mac θα φέρουν τον πλούτο της εμπειρίας SAP iOS στον κόσμο της επιφάνειας εργασίας.

«Η Apple είναι μία επιχείρηση σε άνοδο», δήλωσε ο Bill McDermott, CEO της SAP. «Οι πελάτες μας αγαπούν την απαράμιλλη ασφάλεια και την ευκολία χρήσης για την οποία είναι γνωστό το iOS, καθώς και για το γεγονός ότι τους δίνει μια υψηλής ποιότητας πλατφόρμα για να χτίσουν πρωτοπόρες επιχειρηματικές εφαρμογές που αλλάζουν τα δεδομένα. Έχουμε μια ισχυρή συνεργασία με την Apple και οι ανακοινώσεις αυτές δείχνουν τη δέσμευση της SAP να συνεχίσει να καινοτομούμε μαζί με την Apple.»

Ο Tim Cook, CEO της Apple, δήλωσε: «Οι εταιρικοί πελάτες βλέπουν πραγματικά επιχειρηματικά οφέλη όταν χρησιμοποιούν το iOS. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το γεγονός ότι η SAP επεκτείνει περαιτέρω αυτές τις εμπειρίες για iPhone και iPad, καθώς για πρώτη φορά και στο Mac. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την συνεργασία μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που εργαζόμαστε μαζί με το SAP για να ενισχύσουμε τους πελάτες μας με τα πιο αξιόπιστα business process data στον κόσμο για iPhone, iPad και Mac – τις καλύτερες, δηλαδή συσκευές για επιχειρήσεις». 

Για επιχειρήσεις που χρειάζονται βοήθεια με εφαρμογές iOS, η Apple και η SAP προσφέρουν εννέα έτοιμες εφαρμογές, που καλύπτουν μια σειρά βιομηχανιών, σχεδιασμένες από προγραμματιστές με αποδεδειγμένη εμπειρία στο SAP Cloud Platform SDK για iOS. Ξεκινήστε σήμερα εδώ.

Το SAP Cloud Platform SDK για iOS σχεδιάστηκε από την Apple και τη SAP για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες εφαρμογές iOS για την επιχείρηση. Με το iOS SDK, οι πελάτες σε βιομηχανίες όπως οι κατασκευές, το λιανικό εμπόριο και οι μεταφορές μετασχηματίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το sap.com/apple.

[irp][/irp]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.