XBLOG logo @2x

Η Samsung ετοιμάζει μια τηλεόραση που παίρνει ρεύμα ασύρματα

Η Samsung δουλεύει σε τόσες πολλές καινοτόμες τεχνολογίες που δεν σταματάει να μας εντυπωσιάζει. Μετά το αναδιπλούμενο smartphone Galaxy Fold απ’ ότι φαίνεται δουλεύει και στο μέλλον της τηλεόρασης.

Σύμφωνα με πατέντες που αποκάλυψε το site LetsGoDigital, η Samsung πειραματίζεται με μια τηλεόραση που παίρνει ρεύμα ασύρματα. Η τηλεόραση που οραματίζονται οι Κορεάτες αποτελείται από τρία κύρια μέρη: την τηλεόραση την ίδια, έναν δέκτη ρεύματος και μία ηχόμπαρα. Ο δέκτης θα κουμπώνει στο πίσω μέρος της τηλεόρασης και θα λαμβάνει ρεύμα από την ηχόμπαρα η οποία θα κάθεται στο έπιπλο της τηλεόρασης και φυσικά θα συνδέεται κανονικά (ενσύρματα) στη πρίζα.

Βεβαίως πρέπει να θυμίσουμε ότι οι πατέντες δεν εγγυώνται πάντα τη κυκλοφορία ενός προϊόντος. Αν η Samsung διαπιστώσει ότι υπάρχουν προβλήματα λόγω παρεμβολών από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι ή αν δεν μπορούν να βρουν έναν ασφαλή τρόπο να στείλουν το απαραίτητο ρεύμα στη τηλεόραση τότε μπορεί να ακυρώσουν το όλο εγχείρημα. Αλλά αν τα καταφέρουν, τότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε όχι μόνο την τηλεόραση αλλά και τι άλλο μπορεί να κάνει η Samsung με αυτή τη τεχνολογία (π.χ. να φορτίζει το κινητό ασύρματα από 1 μέτρο μακριά).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.