XBLOG logo @2x

Η Samsung πατένταρε ένα smartphone με notch στην οθόνη

Η Samsung φαινόταν ότι πήγαινε κόντρα στη μόδα με το notch, βγάζοντας μια ναυαρχίδα χωρίς εγκοπή στην οθόνη της και μια ολόκληρη διαφήμιση για να κοροϊδέψει το design του iPhone X. Παρόλα αυτά οι μηχανικοί της δουλεύουν σε ένα τέτοιο κινητό, και αυτό αποδεικνύεται από τη τελευταία πατέντα που κατοχύρωσε.

Η πατέντα υποβλήθηκε στο Κινέζικο γραφείο για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις 30 Μαρτίου 2018 και παρουσιάζει ένα smartphone με εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης του η οποία φιλοξενεί την εμπρόσθια κάμερα και διάφορους αισθητήρες. Στο πίσω μέρος του κινητού υπάρχει μια διπλή κάμερα, ενώ στις συνηθισμένες θέσεις βρίσκουμε τα κουμπιά έντασης και ενέργειας. Στο πάνω μέρος βρίσκουμε την υποδοχή για κάρτες SIM, ενώ στο κάτω την υποδοχή ακουστικών, τη θύρα USB-C και το ηχείο. Στα σκίτσα δεν υπάρχει εμφανές σημείο για τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι η Samsung είτε τον μετακίνησε κάτω από την οθόνη είτε τον αφαίρεσε για χάρη του Face Unlock-Face ID.

Samsung smartphone with notch patent

Η Samsung πατένταρε επίσης ένα smartphone χωρίς bezels και κρυφή εμπρόσθια κάμερα. Στα σκίτσα έχει μονή κάμερα και απουσιάζει η υποδοχή των ακουστικών. Σε αντίθεση με το προηγούμενο σκίτσο, το συγκεκριμένο μοντέλο φαίνεται ότι ανήκει στο μέλλον επειδή η σημερινή τεχνολογία δεν επιτρέπει τη μαζική παραγωγή τέτοιων κινητών.

Samsung full screen smartphone patent

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω σκίτσα ανήκουν στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και δεν γνωρίζουμε αν θα κυκλοφορήσουν ποτέ τα τελικά μοντέλα στην αγορά. Η Samsung ίσως τα κατοχύρωσε για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει σε δικαστικές διαμάχες ή για να χρεώνει άλλες κατασκευάστριες για τα δικαιώματα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.