XBLOG logo @2x

Samsung: Παρουσίασε τις φωτογραφικές μηχανές NX30 και Galaxy Camera 2

Η Samsung Electronics παρουσίασε τις νέες φωτογραφικές μηχανές NX30 και Galaxy Camera 2 που προφέρουν ταχύτατη συνδεσιμότητα για να μπορούν οι χρήστες να μοιράζονται υψηλής ποιότητας εικόνες με ευκολία. Η Samsung επεκτείνει, επίσης, τη σειρά φακών NX με την παρουσίαση της premium σειράς φακών «S».

Samsung NX30

Οι υψηλής ποιότητας εικόνες με πλούσιο χρώμα είναι εξασφαλισμένες χάρη στον προηγμένο αισθητήρα 20.3MP APS-C CMOS. Παρέχοντας λήψεις με ευκρινείς λεπτομέρειες και έντονα χρώματα, ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι ιδανικός για τη δημιουργία πλούσιων εικόνων, παρέχοντας επαγγελματική ποιότητα απεικόνισης. Με το Samsung NX AF System II, το οποίο προσφέρει γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση, το νέο αυτό μοντέλο διασφαλίζει την αποτύπωση κάθε στιγμής. Η NX30 αιχμαλωτίζει γρήγορες στιγμές με άψογη ευκρίνεια, κάτι που επιτυγχάνεται με την εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα κλείστρου 1/8000 του δευτερολέπτου και τη λειτουργία Continuous Shooting που αιχμαλωτίζει 9 καρέ ανά δευτερόλεπτο (FPS).

Με το ανακλινόμενο ηλεκτρονικό σκόπευτρο (XGA, 2.359 K-dot resolution), η NX30 καθιστά ευκολότερη από ποτέ την ανακάλυψη μιας νέας προοπτικής χάρη στην κλίση 80 μοιρών. Με τη δυνατότητα να κινείται οριζόντια μέχρι 180 μοίρες και κάθετα μέχρι 270 μοίρες, η περιστρεφόμενη οθόνη αφής 76,7 mm (3.0-inch) Super AMOLED της NX30 προσφέρει ευέλικτες γωνίες που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τα αυτοπορτραίτα.

Έξυπνη συνδεσιμότητα, Tag & Go

Βασισμένες στις επιτυχίες της ηγετικής τεχνολογίας Smart Camera, οι NFC και Wi-Fi δυνατότητες της NX30 προσφέρουν συνδεσιμότητα νέας γενιάς, καθιστώντας πιο εύκολη από ποτέ τη χρήση μιας σειράς έξυπνων λειτουργιών. Η λειτουργία ‘Tag & Go’ επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν και να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους άμεσα και εύκολα, συνδυάζοντας την NX30 με smartphones και tablets που διαθέτουν NFC.

Η λειτουργία Photo Beam επιτρέπει τη μεταφορά μιας εικόνας ή ενός βίντεο σε smartphone ή tablet με ένα απλό άγγιγμα των δύο συσκευών, χωρίς να απαιτείται καμία άλλη ρύθμιση. Η λειτουργία MobileLink επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν πολλαπλές εικόνες για αποστολή σε τέσσερις ξεχωριστές έξυπνες συσκευές ταυτοχρόνως. Αυτόματα, η λειτουργία AutoShare στέλνει κάθε φωτογραφία αμέσως στο smartphone ή το tablet των χρηστών, ενώ η λειτουργία Remote Viewfinder Pro ενεργοποιεί σειρά ελέγχων της NX30 από ένα smartphone, επιτρέποντας στον χρήστη να εστιάζει και να φωτογραφίζει από απόσταση, ενώ εξακολουθεί να έχει πλήρη ορατότητα του σκηνικού. Οι χειροκίνητες ρυθμίσεις είναι ακόμα διαθέσιμες, όπως η ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα, ώστε οι φωτογράφοι να μπορούν να διατηρήσουν τον έλεγχο της κάμερας, έχοντας μια ακόμα επιλογή για το πώς θέλουν να πλαισιώσουν τις λήψεις τους.

Σε ορισμένες αγορές το Dropbox, η δημοφιλής υπηρεσία διαδικτυακής αποθήκευσης, είναι ενσωματωμένη στην NX30, καθώς επίσης δίνεται η δυνατότητα οι χρήστες να ανεβάζουν υλικό απευθείας στο Flickr.

Ζήστε τη ζωή από όλες τις γωνίες

Η NX30 διαθέτει τον εξελιγμένο επεξεργαστή νέας γενιάς DRIMeIV Image Processor και μια ισχυρή μηχανή απεικόνισης DSP, προσφέροντας δυνατότητες Full HD 1080/60p. Η υψηλή ευαισθησία της NX30 στο φως, με εύρος από ISO100-25600, παράγει εκπληκτικές εικόνες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ με την τεχνολογία OIS Duo οι σταθερές λήψεις για καλύτερη καταγραφή βίντεο είναι εγγυημένες, ακόμη και εν κινήσει. Η καινοτόμος τεχνολογία που παρέχεται από τον επεξεργαστή DRIMeIV Image Processor δίνει, επίσης, τη δυνατότητα λήψης σκηνών και αντικειμένων σε 3D μέσω των φακών 45 mm F1.8 2D/3D της Samsung, επιτρέποντας στις αναμνήσεις να ζωντανεύουν μέσα από 3D εικόνες και βίντεο, σε συμβατές συσκευές 3D. Η εισαγωγή της λειτουργίας OLED Color στην NX30 καταγράφει την απόλυτη αντίθεση και τα πραγματικά χρώματα, επιτρέποντας στον χρήστη να φωτογραφίζει πλούσια τοπία και πορτραίτα σε φυσικούς τόνους.

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά βίντεο καθιστούν την NX30 ιδανική λύση για κινηματογραφιστές που ψάχνουν για μια μικρή, αλλά υψηλής απόδοσης, κάμερα. Εκτός από τη λειτουργία Full HD Video Stereo Recording, η NX30 υποστηρίζει υποδοχή μικροφώνου 3,5 mm για την καταγραφή ήχου υψηλής ποιότητας, κατά το γύρισμα ταινιών. Πέραν τούτου η λειτουργία HDMI live streaming με έξοδο Full HD 30p καθιστά εύκολη τη σύνδεση με μεγάλη οθόνη, συσκευή εγγραφής και άλλες συσκευές HDMI.

Ο έξυπνος σχεδιασμός είναι κεντρικό χαρακτηριστικό της NX30. Είναι εύκολο και απλό να επιλέξει κανείς τις ιδανικές ρυθμίσεις για μία φωτογράφιση, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στη λήψη της τέλειας εικόνας.

Μέσω του καινοτόμου συστήματος i-Function της Samsung, προηγμένες ρυθμίσεις κάμερας, όπως η ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα, μπορούν ενεργοποιηθούν με το πάτημα ενός κουμπιού. Για τους πιο έμπειρους φωτογράφους, το i-Function Plus επιτρέπει στους χρήστες να μπορούν να επαναπρογραμματίζουν τα υπάρχοντα κουμπιά με τις δικές τους προτιμώμενες και συχνά χρησιμοποιούμενες ρυθμίσεις.

Το νέο ισχυρό εξωτερικό φλας TTL (Guide Number 58) καθιστά εύκολη τη λήψη τέλειας φωτογραφίας, επιτρέποντας στο φως να ταξιδέψει πιο μακριά. Η λειτουργία συγχρονισμού φλας υψηλής ταχύτητας επιτρέπει φλας με ταχύτητες κλείστρου μεγαλύτερες από 1/200 του δευτερολέπτου.

Πρωτοπορία και επαγγελματική ποιότητα σε κάθε περίσταση: Φακός 16-50mm F2-2.8 S ED OIS

Ο νέος φακός 16-50 mm F2-2,8 S ED OIS της Samsung επιτρέπει σε όλους τους φωτογράφους να επιτυγχάνουν επαγγελματική ποιότητα εικόνας, μέσα από μια σειρά νέων και προηγμένων χαρακτηριστικών. Είναι η πρώτη σειρά premium φακών “S”. Η ευέλικτη πρότυπη γωνία εστίασης των φακών αυτών χαρίζει την ευελιξία λήψης φωτογραφιών σε συχνά επιθυμητές γωνίες και από πλεονεκτικές θέσεις, χωρίς περιορισμούς. Ο φακός 16-50 χιλιοστών έχει ένα εξαιρετικά φωτεινό διάφραγμα (F2.0 16 χιλιοστά, F2.8 στα 50mm) καθιστώντας το ως το πιο φωτεινό 3X zoom, μεταξύ των φακών της ίδιας κατηγορίας, προσθέτοντας αξία στη συνολική εμπειρία λήψης φωτογραφιών και απεικόνισης. Ο φακός αυτός είναι αδιάβροχος και ανθεκτικός στη σκόνη, έχοντας σχεδιαστεί για να δώσει ποιοτικά αποτελέσματα, ακόμα και σε ακραίες, αντίξοες συνθήκες.

Εξαιρετικές Φωτογραφίσεις Καθημερινά: φακός 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS

Ο νέος φακός 16-50 mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS έχει σχεδιαστεί για καθημερινή χρήση, καθώς και για τους φωτογράφους που ταξιδεύουν συχνά και επιθυμούν ταυτόχρονα ποιότητα και μικρό όγκο. Με βάρος μόλις 111g είναι ελαφρύς, με μικρό πλαίσιο 31 χιλιοστών και μοντέρνο, απλό σχεδιασμό. Είναι διαθέσιμος σε δύο χρώματα (μαύρο και άσπρο). Με εξαιρετικά ευρεία γωνία οπτικής απόδοσης, ο φακός 16-50 mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS περιλαμβάνει τη λειτουργία Silent Auto Focusing και ζουμ χαμηλού θορύβου, εξαιρετικό για λήψη βίντεο «καθαρό» από το θόρυβο του μηχανισμού.

Samsung Galaxy Camera 2

Samsung Galaxy Camera 2

Η Galaxy Camera 2 επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν τα πλήρη οφέλη της πλατφόρμας Android. Πιο γρήγορη από ποτέ, οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν στις λειτουργίες της Galaxy Camera 2 με ευκολία και, αντί να χρειάζεται να φιλτράρουν μέσα από πολύπλοκες ρυθμίσεις, να επικεντρωθούν στη λήψη της τέλειας φωτογραφίας. Με βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (2000mAh) οι φανατικοί φωτογράφοι μπορούν να απολαύσουν τη φωτογραφική εμπειρία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να έχουν την ικανότητα να απαθανατίσουν ακόμα πιο όμορφες φωτογραφίες.

Με την υψηλή της ευκρίνεια, η Galaxy Camera 2 παράγει εικόνες εξαιρετικής ποιότητας, που δεν συγκρίνονται με φωτογραφίες από smartphones. Ο αισθητήρας 16M BSI CMOS παράγει ζωντανές φωτογραφίες που είναι πλούσιες σε χρώμα και με έντονες λεπτομέρειες, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να απαθανατίσει την κάθε ανάμνηση και να την αναπαράγει με τέλεια ευκρίνεια. Με οπτικό Ζουμ 21x, οι χρήστες μπορούν να φωτογραφίσουν από απόσταση, ενώ με τον αναβαθμισμένο τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,6 GHz που υποστηρίζεται από μνήμη 2,0 GB RAM, η Galaxy Camera 2 διαθέτει ιδιαίτερα απίστευτα υψηλή ταχύτητα. Η εσωτερική μνήμη συμπληρώνεται με την ενσωματωμένη εφαρμογή Dropbox, προσφέροντας επιπλέον 50GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για έως και δύο χρόνια, ώστε οι φανατικοί φωτογράφοι να μην ανησυχήσουν ποτέ ξανά για την έλλειψη μνήμης.

Εύκολη στη χρήση και στην κοινοποίηση περιεχομένου

Η κοινοποίηση περιεχομένου γίνεται απλή με τις προηγμένες δυνατότητες Wi-Fi και NFC που διαθέτει η Galaxy Camera 2. Περιλαμβάνει τις λειτουργίες Tag & Go, Photo Beam, Mobile Link και Remote Viewfinder.

Η 4.8 ιντσών HD Super Clear Touch LCD οθόνη της Galaxy Camera 2 αποτελεί ιδανική για να βλέπουν και να επεξεργάζονται οι χρήστες τις φωτογραφίες τους. Οι λήψεις εμφανίζονται με έντονα χρώματα και λεπτομέρειες, ενώ το μεγάλο μέγεθός της κάνει ευκολότερη την περιήγηση στις πολλές εφαρμογές και λειτουργίες που είναι διαθέσιμες. Με τον ελαφρύ σχεδιασμό της, η Galaxy Camera 2 αποτελεί εξαιρετική φορητή λύση, ιδανική τόσο για καθημερινές φωτογραφίσεις, όσο και για ειδικές περιστάσεις.

Στα βίντεο μπορεί επίσης να δοθεί μια μοναδική πινελιά με λειτουργίες, όπως το Multi Motion Video, που επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν την ταχύτητα της λήψης και να δημιουργήσουν επιταχυμένες ή επιβραδυμένες ταινίες. Κυμαινόμενο από οκτώ φορές πιο αργή από την κανονική ταχύτητα έως και οκτώ φορές πιο γρήγορα, αυτό το χαρακτηριστικό προσθέτει μία ιδιαίτερη οπτική αίσθηση στο βίντεο, για να μπορείτε να το απολαύσετε ξανά και ξανά. Η Galaxy Camera 2 καθιστά επίσης εύκολο για τους φωτογράφους να χρησιμοποιούν τις αγαπημένες τους εφαρμογές, όπως η Paper Artist και Xtremera για την προσαρμοσμένη διαμόρφωση των λήψεων τους απευθείας από την κάμερα, ώστε οι φωτογραφίες να μπορούν να επεξεργαστούν και να μοιράζονται χωρίς καθυστέρηση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.