XBLOG logo @2x

Samsung E200 Eco: Φτιαγμένο από καλαμπόκι!

Στον εκθεσιακό της χώρο στο Πεκίνο, οπoύ η γνωστή κορεάτικη εταιρία επιδεικνύει τα προϊόντα της ως ο επίσημος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε την εμφάνιση του το Samsung E200 Eco.

Το κινητό τηλέφωνο απευθύνεται σε χρήστες με οικολογική συνείδηση, μιας και είναι κατασκευασμένο από υλικά φιλικά προς στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, το εξωτερικό του κάλυμμα είναι κατασκευασμένο από βιοπλαστικό, ένα είδος πλαστικού που σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση έχει παρασκευαστεί με τη βοήθεια «βιολογικών» υλικών που έχουν εξαχθεί μεταξύ άλλων από φυτά, όπως το καλαμπόκι και, σε αντίθεση με το κοινό πλαστικό, αποσυντίθεται στο έδαφος μόλις σε μερικούς μήνες.

Εκτός από την φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή του, δεν διαθέτει εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, αφού στην ουσία πρόκειται για την οικολογική έκδοση του γνωστού E200, το οποίο ανήκει στην entry-level κατηγορία.

Ωστόσο, το βιοπλαστικό δεν είναι το μόνο φιλικό προς το περιβάλλον υλικό του Samsung E200 Eco. Η συσκευασία του έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο χαρτί, που δεν έχει υποστεί ειδική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερη η αποσύνθεσή της.

Τέλος, η Samsung ανακοίνωσε ότι μελλοντικά πρόκειται να κατασκευάσει κι άλλες συσκευές από βιοπλαστικό, ενώ ανέφερε πως η χρήση του μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο στάδιο της παραγωγής.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.