XBLOG logo @2x

Σάλο προκαλεί το νέο κοινωνικό δίκτυο Giggle για γυναίκες

Ένα ακόμη κοινωνικό δίκτυο που ονομάζεται Giggle μόλις βγήκε στον αέρα και προορίζεται αποκλειστικά για γυναίκες. Για να εγγραφείτε, θα πρέπει να τραβήξετε μία selfie, την οποία η εφαρμογή στη συνέχεια σκανάρει με “λογισμικό επαλήθευσης φύλου με βιομετρικό τρόπο” για να προσδιορίσει αν είστε όντως γυναίκα. Εάν αυτό δεν ήταν ήδη αρκετά κακό, η τεχνολογία δεν λειτουργεί εάν είστε trans.

“Το Giggle είναι για όλα τα κορίτσια”, επισημαίνει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, πριν προσθέσει: “Λόγω του λογισμικού επαλήθευσης των φύλων που χρησιμοποιεί το Giggle, τα trans κορίτσια θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την επαλήθευση“.

Το Giggle, που ιδρύθηκε από τον αυστραλιανό σκηνοθέτη Sall Grover, υποτίθεται ότι εξετάζει τη δομή των οστών του προσώπου για να προσδιορίσει το φύλο του. Αυτή η λύση είναι αρκετή κακή, δεδομένου ότι η δομή των οστών ένας κακός δείκτης του φύλου. Παρ ‘όλα αυτά, το Giggle αναφέρει ότι κάνει δουλειά. «Είναι βιο-επιστήμη, όχι ψευδοεπιστήμη όπως η φρενολογία», δηλώνουν στην ιστοσελίδα τους.

Τα σχόλια του κόσμου

Giggle app 2

Στο Twitter, οι άνθρωποι σχολιάσαν την εγγενή τρανσφοβία της εφαρμογής. “Θα περιμένουμε την κρίση μας σαν πρόβατα”, έγραψε ένας χρήστης. “Το μόνο που χρειάζεται είναι μία selfie – αν μας αφήσει το Giggle, είμαστε ευπρόσδεκτοι στην κοινωνία των γυναικών, για να μείνουμε για πάντα εκεί. Αν όχι, θα εγκαταλειφθούμε σε ένα σωρό από εντόσθια και περιττώματα. ”

Ο Grover απάντησε στις κριτικές, λέγοντας ότι είχε συμβουλευτεί τρανς γυναίκες κατά την κατασκευή της εφαρμογής και δήλωσε ότι ήταν καλύτερο να παραδεχτούν ανοιχτά τα όρια του λογισμικού. “Συνεργαστήκαμε με trans κορίτσια που αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερο να παραδεχτούμε το πρόβλημα, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις”, εξήγησε. Αργότερα, είπε ότι ήταν “ευγνώμων για την ανατροφοδότηση” και συμφώνησε ότι κάποια κείμενα στην ιστοσελίδα ήταν “αποκρουστικά”.

Ο παράδεισος του Mark Zuckerberg

Giggle app 3

Επιπρόσθετα, η πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας της εφαρμογής προκαλεί ανησυχίες. Όπως επεσήμανε ένας άλλος χρήστης στο Twitter, το Giggle μπορεί να συλλέξει έναν τόνο προσωπικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων των ανθρώπων, της θέσης, των προτιμήσεων και των δεδομένων περιήγησης. Το Giggle είναι στη συνέχεια σε θέση να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με ιστότοπους και υπηρεσίες τρίτων μερών, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων αναγνώρισης προσώπου, των παρόχων chat room και των εμπόρων. Συλλέγει επίσης ευαίσθητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των «σεξουαλικών προτιμήσεων ή της σεξουαλικής ζωής των ανθρώπων», των ποινικών τους αρχείων και των προσωπικών τους πληροφοριών για την υγεία.

Δεν είναι σαφές γιατί το Giggle χρειάζεται πρόσβαση σε τέτοια λεπτομερή δεδομένα, δεδομένου ότι ο στόχος του είναι κυρίως να συνδέει τις γυναίκες με δυνητικούς συγκάτοικους ή ταξιδιώτες. Ενώ η ιστοσελίδα του Giggle γράφει ότι η εφαρμογή “έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στα κορίτσια την επιλογή, τον έλεγχο και τη σύνδεση”, η τεχνολογία της φαίνεται να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.