XBLOG logo @2x

Γιατί το Netflix θα καταναλώνει λιγότερα δεδομένα στο κινητό

Το Netflix ανακοίνωσε μία αλλαγή στη πλατφόρμα που θα σώσει πολλά δεδομένα για όσους βλέπουν σειρές στο κινητό τους: ξεκίνησε να λανσάρει την υποστήριξη του format AV1 στην εφαρμογή για συσκευές με Android.

Αρχικά θα προβάλλονται μόνο ορισμένες σειρές και ταινίες που είναι κωδικοποιημένες στο AV1 format, και μόνο όταν ο χρήστης επιλέξει από τις ρυθμίσεις την επιλογή “Save Data”. Ενεργοποιώντας το τελευταίο, μπορεί να εξοικονομεί σχεδόν 20% περισσότερα δεδομένα χωρίς να μειώνεται η ποιότητα.

Το AV1 format υποστηρίζουν πολλές μεγάλες εταιρίες, όπως οι Apple, Google, Microsoft, Amazon, Intel, Mozilla, Facebook, Cisco, Samsung, Vimeo και MediaTek, αλλά για την ώρα υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί. Στο κομμάτι του λογισμικού υποστηρίζεται μόνο από την έκδοση Android 10, ενώ στο υλικό, ο μόνος επεξεργαστής που το υποστηρίζει είναι ο νέος MediaTek Dimensity 1000.

Ας ελπίσουμε ότι μεσα στους επομενους μήνες θα προστεθεί υποστήριξη για το AV1 format και στο iOS, και παράλληλα να βγουν περισσότερα chipsets που θα το υποστηρίζουν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.