XBLOG logo @2x

Η PSA (Peugeot/Citroën) εξαγόρασε την Opel για €2.2 δις

Η PSA Group, η οποία κατέχει τα περίφημα brands Peugeot, Citroën, DS Automobiles και Ambassador, ανακοίνωσε την εξαγορά του brand Opel από την Αμερικάνικη General Motors που κατέχει την Chevrolet και άλλες γνωστές μάρκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλική πολυεθνική κατασκευάστρια οχημάτων συμφώνησε να πληρώσει €2.2 δισεκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση της Opel.

Με αυτή τη κίνηση, η PSA Group επιδιώκει να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή κατασκευάστρια οχημάτων μετά την Volkswagen Group η οποία έχει στη κατοχή της 13 θυγατρικές εταιρίες παραγωγής οχημάτων: Audi, Ducati, Ducati Corse, Lamborghini, Bentley Motors, Bugatti Automobiles, MAN SE, Neoplan, Porsche, Scania, SEAT, Škoda Auto και Volkswagen.

Οι Γάλλοι συμφώνησαν να αγοράσουν τα κεντρικά γραφεία της Opel στη Γερμανία, καθώς και τη Βρετανική κατασκευάστρια Vauxhall Motors την οποία είχε στα χέρια της η General Motors και θεωρείται θυγατρική της Adam Opel AG. Με την εξαγορά αυτή αναμένεται να υπάρξει ετήσια εξοικονόμηση 1.7 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2026 μέσω της συνδυαστικής ανάπτυξης, επιμερισμό των επενδύσεων σε εργοστάσια και εξαγορές, αν και η εφαρμογή των μέτρων θα κοστίσει στους Γάλλους 1.6 δισεκ. ευρώ.

Η General Motors προχώρησε στη πώληση της Opel ύστερα από 90 χρόνια επειδή σαν όμιλος είχε χάσει δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια από την Ευρωπαϊκή αγορά. Η Opel για παράδειγμα από το 2009 έχει απώλειες ύψους 9 δισεκατομμυρίων και το 2016 δεν σημείωσε κέρδη. Εφόσον η General Motors από το τέλος του 2015 απέσυρε τα Chevrolet από τις αγορές μας για να επικεντρωθεί στα brands Opel/Vauxhall, και τώρα πουλάει τα δύο τελευταία, ουσιαστικά αποχωρεί από την Ευρώπη.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Opel/Vauxhall θα επιστρέψουν δυναμικά με την υποστήριξή μας», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PSA Group, Carlos Tavares. Η PSA Group αναμένει το 2020 η Opel να έχει 2% περιθώριο κέρδους, ενώ το 2026 6%.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.