XBLOG logo @2x

Philips PowerSensor: Νέο monitor φιλικό στα μάτια και στο περιβάλλον

Η MMD, η κορυφαία εταιρία τεχνολογίας και brand license partner των οθονών Philips, παρουσιάζει τη νέα 24 ιντσών LCD οθόνη σχεδιασμένη με επίκεντρο την υγεία των χρηστών και του πλανήτη. Εξοπλισμένη με χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον και το χρήστη, η οθόνη περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη λειτουργία PowerSensor που απενεργοποιεί τη λειτουργία της όταν δε βρίσκεται ο χρήστης στη θέση του, καθώς και την ξεχωριστή λειτουργία LowBlue που μειώνει την έκθεση των ματιών στο μπλε φως.  Η οθόνη συνδυάζει χρωματική απόδοση και ευρείες γωνίες θέασης χρησιμοποιώντας IPS τεχνολογία, διαθέτει αναλογία διάστασης 16:10 καθώς και προηγμένης συνδεσιμότητα με θύρα USB 3.0. Διαθέτοντας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η νέα οθόνη συμβάλλει στην αύξηση παραγωγικότητα σε κάθε σύγχρονο γραφείο.

Ευεξία στη δουλειά

Σχολιάζοντας τη φιλική προς το χρήστη παραγωγικότητα της νέας οθόνης, ο Artem Khomenko, Product Manager των οθονών Philips της εταιρείας MMD στην Ευρώπη, δηλώνει, «Στο σπίτι και στην εργασία, οι άνθρωποι συνηθίζουν να περνάνε καθημερινά πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη. Η συγκεκριμένη οθόνη αποτελεί κομμάτι της συνεχούς δέσμευσής μας να εξελίσσουμε καινοτόμα προϊόντα, που βοηθούν τους ανθρώπους να εργάζονται παραγωγικά και σε πιο υγιείς συνθήκες, ακόμα και όταν οι ώρες εργασίας είναι πολλές».

Το να κρατά κανείς τα μάτια του φρέσκα και υγιή είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ευεξίας στη δουλειά. Ωστόσο, η εκτεταμένη έκθεση στο μπλε φως των οθονών, ενδέχεται να βλάψει την όραση. Η λειτουργία LowBlue της νέας 240B7QPJEB/240B7QPTEB LCD οθόνης μετριάζει αυτή την επίδραση. Σχεδιασμένη για να ενισχύσει την ευεξία, η λειτουργία LowBlue χρησιμοποιεί μια έξυπνη τεχνολογία λογισμικού για τη μείωση των βραχέων κυμάτων του μπλε φωτός. Η λειτουργία LowBlue συμπληρώνεται από την τεχνολογία Flicker-Free της Philips, μια λύση που ρυθμίζει τη φωτεινότητα και μειώνει το τρεμόπαιγμα, προσφέροντας ακόμα πιο άνετη θέαση. Η οθόνη διαθέτει επίσης την εργονομική βάση SmartErgoBase, που επιτρέπει την κλίση, περιστροφή και ρύθμιση του ύψους ανάλογα τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της βάσης είναι η δυνατότητα τακτοποίησης των καλωδίων.

Μια οθόνη με οικολογικά διαπιστευτήρια

Η καινούργια οθόνη της Philips αναπτύχτηκε  με γνώμονα τη φιλική προς το περιβάλλον παραγωγικότητα. Είναι φτιαγμένη κατά 85% από ανακυκλωμένο πλαστικό με TCP Edge, μειώνοντας τις βλαβερές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής. Σε κατάσταση λειτουργίας, εξοικονομεί ενέργεια εξαιρετικά αποτελεσματικά μέσω του PowerSensor, έναν ολοκληρωμένο  “αισθητήρα ανθρώπων” που μεταδίδει και λαμβάνει αβλαβή σήματα υπερύθρων για να καθορίσει εάν ο χρήστης είναι παρών και μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης όταν ο χρήστης απομακρύνεται. Αυτό μειώνει το λογαριασμό έως και κατά 80%, ενώ παρατείνει τη διάρκεια ζωής της οθόνης.

Εκπληκτική απόδοση οθόνης

Πέρα από τα οικολογικά διαπιστευτήρια,  η οθόνη προσφέρει  αποτέλεσμα εκεί που μετράει περισσότερο: στην εκπληκτική ποιότητα θέασης. Η προηγμένη τεχνολογία IPS δημιουργεί υπέρ-ευρείες γωνίες θέασης 178/178 μοιρών που επιτρέπει τη θέαση από σχεδόν κάθε γωνία, ακόμα και δίπλα από το πλάι της οθόνης. Ανεξαρτήτως αν οι χρήστες εργάζονται με μεγάλους πίνακες ή πολυσέλιδα έγγραφα, χάρη στην αναλογία 16:10, οι οθόνες 240B7QPJEB/240B7QPTEB είναι ιδανικές για κάθε εφαρμογή εργασίας καθώς προσφέρουν άπλετο χώρο. Οι χρήστες θα εκτιμήσουν επίσης τις ευκρινείς εικόνες και τα ζωντανά χρώματα που απαιτούν χρωματική ακρίβεια και φωτεινότητα.  Το εξαιρετικά στενό πλαίσιο οθόνης μειώνει την απόσπαση της προσοχής και καθιστά τη οθόνη ιδανική για multi-screen. Η οθόνη προσφέρει επίσης την ίδια ποιότητα και στην αναπαραγωγή φωτογραφιών και ταινιών.

Επαγγελματική συνδεσιμότητα

Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη σύνδεσης με  μεγάλη γκάμα πηγών δεδομένων, η νέα  οθόνη είναι εξοπλισμένη με VGA, DisplayPort και universal HDMI. Και για εξαιρετικά γρήγορη μεταφορά, διαθέτει επίσης Super Speed USB 3.0 που δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων με την απίστευτη ταχύτητα των 5.0. gbit ανά δευτερόλεπτο (περίπου 10 φορές παραπάνω από την ταχύτητα του USB 2.0). Η διεπαφή USB είναι συμβατή με παλαιότερες τεχνολογίες, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αντλούν δεδομένα και από USB 2.0 συσκευές.

Η νέα οθόνη Philips 240B7QPJEB και 240B7QPTEB LCD είναι διαθέσιμες στην αγορά με την ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης €349 και €359 αντίστοιχα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Προδιαγραφές Οθόνη Philips 240B7QPJEB/240B7QPTEB
Τύπος LCD panel Τεχνολογία IPS
Τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού W-LED
Μέγεθος panel 24.1 ίντσες / 61.1 εκ.
Αναλογία διαστάσεων 16:10
Βέλτιστη ανάλυση 1920 x 1200 @ 60Hz
Γωνία θέασης 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Φωτεινότητα 300 cd/m²
Χρώματα Οθόνης 16.7M
Ενίσχυση εικόνας SmartImage
MHL 1080P @ 60 Hz
Άνεση
 • Ενσωματωμένα Ηχεία: 2 W x 2

Άνεση χρήστη: SmartImage, Input,
PowerSensor, Menu, Power On/Off, LowBlue Mode

 • Kensington lock, VESA mount (100x100mm)
 • Plug & Play Compatibility: DDC/CI, macOS, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7
Συνδεσιμότητα
 • 240B7QPJEB:

Είσοδοι σήματος: VGA (Analog), DisplayPort 1.2, HDMI 1.4

Είσοδοι Sync: Separate Sync, Sync on Green

USB: USB 3.0x-2 (1 w/fast charging)

Ήχος (In/Out): PC audio-in, Headphone out

 • 240B7QPTEB:

Είσοδοι σήματος: VGA (Analog), DisplayPort 1.2, mini DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 1.4

Signal output: DisplayPort out

Είσοδοι Sync: Separate Sync, Sync on Green

USB: USB 3.0×4 (1 w/fast charging)

     Ήχος (In/Out): PC audio-in, Headphone out

Βάση
 • 240B7QPJEB:

Προσαρμογή ύψους: 130 mm

Pivot: 90°

Περιστροφή: -175/+175°

Κλίση: -5/20°

 • 240B7QPTEB:

Προσαρμογή ύψους: 150 mm

Pivot: 90°

Περιστροφή: -175/+175°

Κλίση: -5/20°

Βιωσιμότητα
 • Περιβαλλοντικά και Ενεργειακά Πρότυπα: PowerSensor,
  EnergyStar 7.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS
 • Ανακυκλώσιμο υλικό συσκευασίας: 100 %
 • Ανακυκλωμένο πλαστικό μετά την κατανάλωση: 85%
 • Συγκεκριμένες ουσίες: πλαίσιο χωρίς PVC / BFR, χωρίς Υδράργυρο, χωρίς Μόλυβδο
Συμμόρφωση και πρότυπα Ρυθμιστικές εγκρίσεις: CE Mark, FCC Class B,
SEMKO, cETLus, CU-EAC, TCO edge, TUV Ergo, TUV/GS, EPA, WEEE, ICES-003, UKRAINIAN
Cabinet
 • Μπροστινό πλαίσιο, πίσω κάλυμμα και βάση: Μαύρο
 • Φινίρισμα: Υφή

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.