XBLOG logo @2x

Pebble Core: Ένα χρήσιμο gadget για αθλητές και… hackers

Το πρώτο προϊόν της Pebble που δεν ανήκει στην κατηγορία των ρολογιών ονομάζεται Pebble Core και στην ουσία είναι ένα εξελιγμένο… iPod shuffle. Η ανακοίνωσή του έγινε μαζί με τα νέα smartwatches Pebble 2 και Pebble Time 2 τα οποία είναι επίσης ιδανικά για αθλητές.

Το Pebble Core είναι ένα μικρό gadget που χωράει σε τσέπες ή κουμπώνει επάνω στα ρούχα και αντικαταστεί πλήρως το κινητό. Ενσωματώνει Bluetooth, GPS, WiFi ακόμα και 3G και καταγράφει τις δραστηριότητες του χρήστη, για παράδειγμα το jogging, τα βήματα που έκανε, την απόσταση που διένυσε και τον δρόμο “που τράβηξε” μέσω GPS.

Το Core εξοπλίζεται με 4 GB μνήμη και θύρα ακουστικών 3.5mm για να μπορούν οι χρήστες να ακούσουν μουσική. Η Pebble συνεργάστηκε με την Spotify για να επιτρέπει στους συνδρομητές του Spotify Premium να κατεβάζουν μουσική για offline ακρόαση μέσω του Core. Έχει ακόμη κουμπί SOS και δυνατότητα αποθήκευσης ηχογραφήσεων. Υπάρχει και ένα δεύτερο κουμπί που ο χρήστης μπορεί να το ορίσει να κάνει διάφορες ενέργειες, όπως για παράδειγμα να καλέσει ταξί μέσω του Uber.

Το 3G χρησιμεύει για την αποστολή μηνύματος έκτακτης ανάγκης σε κάποιον και για την ακρόαση τραγουδιών στο Spotify. Όλα τα δεδομένα μπορούν να συγχρονιστούν και στις υπηρεσίες Runkeeper, Strava, MapMyRun, Google Fit και Under Armour. Η μπαταρία του έχει αυτονομία 5.5 ώρες για αναπαραγωγή μουσικής και χρήση του GPS.

Μια εναλλακτική χρήση του Pebble Core
Μια εναλλακτική χρήση του Pebble Core

Όλα αυτά ακούγονται αρκετά καλά για όσους αθλούνται, αλλά οι δυνατότητες του Pebble Core δεν σταματούν σε αυτά. Οι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν επίσης σαν tracker για να εντοπίζουν τα παιδιά τους ή τα κλειδιά τους. Μάλιστα οι προγραμματιστές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο λογισμικό του για να δημιουργήσουν νέες λειτουργίες – η εταιρία αναφέρει ότι ένας μικρός υπολογιστής που τρέχει Android 5.0. Έτσι στο μέλλον κάποιος προγραμματιστής ίσως το μετατρέψει στο απόλυτο hub για τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού.

Το Core θα κοστίζει $99 (περίπου €89) στην αγορά όμως όσοι το προ-παραγγείλουν από το Kickstarter θα πληρώσουν $69 (€62). Με $20 (€18) ακόμα μπορείτε να προμηθευτείτε και την ασύρματη βάση φόρτισής του.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.