XBLOG logo @2x

Palm Pre με κομψή εμφάνιση και λειτουργικό webOS

Νομίζω ότι η Palm πραγματοποίησε ένα μεγάλο βήμα δημιουργώντας το Palm Pre. Πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό απ΄ότι μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Το Palm Pre είναι ένα αρκετά κομψό και εύχρηστο τηλέφωνο με διαστάσεις 59.5 x 100.5 x 16.95 mm. Η μαμά εταιρεία θέλοντας να το κάνει ανταγωνιστικό φρόντισε να το εφοδιάσει με όλη τη νέα τεχνολογία που υπάρχει, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες τόσο αυτών που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο δουλειάς, αλλά και αυτών που αναζητούν ένα πιο multimedia τηλέφωνο.

Πρώτα απ΄όλα αξίζει να αναφέρουμε ότι το Pre είναι το πρώτο τηλέφωνο της Palm που έρχεται εφοδιασμένο με το νέο λειτουργικό σύστημα webOS. Επίσης διαθέτει οθόνη αφής 3,1″ ανάλυσης 320 x 480 pixels, καθώς και QWERTY πληκτρολόγιο για εύκολη και γρήγορη εισαγωγή κειμένου.

Ζωή στο Palm Pre καλείται να δώσει ο επεξεργαστής TI OMAP 3430 που, σύμφωνα με την εταιρεία, τα καταφέρνει πολύ καλά. Όπως κάθε σύγχρονο τηλέφωνο που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το Pre έρχεται εφοδιασμένο με WiFi 802.11b/g, Bluetooth 2.1 με EDR και A2DP, καθώς και GPS.

Όσον αφορά την κάμερα του κινητού, τα 3 Megapixels που διαθέτει ίσως να μην σας ικανοποιήσουν, μιας και δεν υποστηρίζεται η λειτουργία autofocus, αλλά ούτε και η δυνατότητα λήψης βίντεο.

Τέλος, τα 8 GB εσωτερικής μνήμης που διαθέτει πιστεύω πως θα σας φανούν αρκετά για να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες και τα έγγραφά σας.

Το νέο Palm Pre αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική στα μέσα του χρόνου, ενώ για την ευρωπαϊκή αγορά προγραμματίζεται μια GSM / UMTS έκδοση που θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα.

Palm Pre

Palm Pre

Palm Pre

Palm Pre

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.