XBLOG logo @2x

Στους δημοφιλέστερους εργοδότες για τους νέους ο Όμιλος ΟΤΕ

Ως ένας από τους κορυφαίους εργοδότες στην Ελλάδα αναδείχθηκε για μια ακόμη χρονιά ο Όμιλος ΟΤΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Καριέρα και Γενιά Υ», που διεξήχθη από το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το kariera.gr. Ο Όμιλος κατέλαβε την 4η θέση, ανεβαίνοντας κατά μια σε σχέση με πέρυσι.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών της χώρας. Προσφέρει όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών: σταθερή, κινητή τηλεφωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδρομητική τηλεόραση και λύσεις ICT. Με τις επενδύσεις του στην τεχνολογία και την καινοτομία, επεκτείνει δυναμικά τα δίκτυα Νέας Γενιάς αναπτύσσοντας τις υποδομές της χώρας, ενώ με τις ισχυρές του οικονομικές επιδόσεις αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Παραμένει ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, υλοποιώντας επενδυτικό πλάνο ύψους €1,3 δισ. για την προσεχή τετραετία, εδραιώνοντας τη θέση του στην αγορά.

Ο Όμιλος ΟΤΕ φροντίζει να παρέχει ένα εργασιακό περιβάλλον ασφάλειας και δημιουργικότητας για τους ανθρώπους του, με στόχο να ξεχωρίζει ως υπεύθυνος και ελκυστικός εργοδότης. Με επίκεντρο τον πελάτη, επενδύει στην ανάπτυξη των ανθρώπων του μέσα από ένα εκτεταμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα επανειδίκευσης (reskilling) και αναβάθμισης δεξιοτήτων (upskilling). Επιπλέον, με προγράμματα όπως το Graduate Trainee Program και το You.Grow, αναζητά νέα ταλαντούχα στελέχη τόσο από την αγορά, όσο και εσωτερικά, που θα αποτελέσουν τους ηγέτες του μέλλοντος, ενώ με το πρόγραμμα Υποτροφιών στηρίζει πρωτοετείς φοιτητές, που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους, έχοντας διαθέσει έως σήμερα περισσότερα από €3,6 εκατ. σε 530 υποτρόφους.

Η έρευνα «Καριέρα και Γενιά Υ» διεξήχθη φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κατά το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2016. Σε αυτή έλαβαν μέρος πάνω από 5.000 νέοι, εκπρόσωποι της γενιάς Υ (γεννημένοι την περίοδο 1980-2000) ηλικίας 18-35 ετών, φοιτητές και απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ απ’ όλη την Ελλάδα. Η παρουσίαση των συμπερασμάτων της έρευνας πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, όπου τον Όμιλο ΟΤΕ εκπροσώπησε η Recruitment, HR Development & Change Management Director, κα Έλενα Στάσση.

Διάβασε επίσης: Πολλαπλές διακρίσεις στα Business IT Excellence Awards 2016 για τον Όμιλο ΟΤΕ

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.