OTE: Αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL. Ε και;

Σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL σε όλη τη χώρα, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, προτίθεται να προχωρήσει ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της διάδοσης της ευρυζωνικότητας.

Επενδύοντας συστηματικά στην επέκταση των ευρυζωνικών του υποδομών, ο ΟΤΕ σχεδιάζει την αναβάθμιση των υφιστάμενων ονομαστικών ταχυτήτων ADSL ως εξής:

 • Οι συνδέσεις 1 Mbps θα αναβαθμιστούν σε 2 Mbps.
 • Οι συνδέσεις 4 Mbps θα αναβαθμιστούν σε 8 Mbps.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης οι προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι εξής:

 • 2 Mbps
 • 8 Mbps
 • έως 24 Mbps

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.

Κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων, που εκτιμάται τον Απρίλιο, θα ανακοινωθεί και η νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική για το σύνολο των προσφερόμενων ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ.

Καλή η προσπάθεια από τον ΟΤΕ, αλλά πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω σαν χρήστες του διαδικτύου. Μπορεί να ανακοινώσει νέα τιμολογιακή πολιτική ο ΟΤΕ τον Απρίλιο, ωστόσο οι τιμές ακόμα είναι ιδιαίτερα υψηλές και χωρίς να έχουμε τις ταχύτητες που υπάρχουν σε ολόκληρη την Ευρώπη! Ακόμα και τα 24 Mbps είναι εντελώς θεωρητικά και στην πράξη ζήτημα είναι αν κάποιοι χρήστες καταφέρνουν αν αγγίξουν τα 15 – 20 Mbps!

Γιατί πάντα πρέπει να είμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι; Γιατί;

11 Σχόλια
 • Avatar
  panos3134

  εγω εχω connx 24mbit και πιανω ολοι την ταχυτητα παιδια 8gb τα καταβαζω σε 20-25 λεπτα σφαιρα παει ειμαι πολυ ευχαριστημενος το router μου κλειδωνει στα 22.500kbps downstream και ειμαι απο το dslam περιπου 800 μετρα

 • Avatar
  themos

  Στην Αμερική στις περισσότερες περιοχές δεν έχει πάνω από 8Mbps DSL. Εγώ στο LA πλήρωνα $55 το μήνα για (πρακτικά) 6Mbps. Και για 5 χρόνια η ταχύτητα δεν αυξήθηκε ούτε Mbit. Συν ότι κάνουν throttle τα P2P (max bittorent speed 100KB/s).

  Υπονοώ πως το ίντερνετ στην Ελλάδα είναι καλύτερο από Αγγλία και Αμερική? ΝΑΙ!

  Εκεί που θα αλλάξει είναι με τις οπτικές ίνες, όπου σε αρκετές πόλεις στις ΗΠΑ μπορείς να πάρεις 50 upload 50 download, με $100+ βέβαια το μήνα.

 • Avatar
  Γκρινιάρης

  @Taso Να ρωτήσεις, αλλά όχι τι έχουν στο Πανεπιστήμιο ή την εστία, αλλά τι μπορείς να βάλεις σπίτι σου, κανονικά.

  Επίσης, μπορείς και μόνος σου να δεις εδώ για την BT http://tinyurl.com/cpzgc9.

  Αυτή που θυμάμαι πως έχει 50κάτι είναι η Virgin που είναι όμως cable και πρέπει να βρίσκεσαι σε περιοχή που καλύπτει, που δεν είναι τόσο εύκολο. Κι εκεί ακόμα, τώρα που το βλέπω, η τιμή φτάνει τα 56 ευρώ το μήνα!
  Άσε που όπως είπα εγώ συγκρίνω μόνο στην “κρατική” BT, την αντίστοιχη του OTE δηλαδή, γιατί όπως έγραψα, και στην Ελλάδα υπάρχουν άλλες εταιρείες πιο φτηνές.

  Τα πράγματα μπορεί να γίνουν καλύτερα σίγουρα, αλλά δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζουμε…

 • Avatar
  Τάσος Βελιάδης

  @Dj_Nos μια ομάδα είμαστε όλοι , δέν πειράζει χεχε:) Σίγουρα για οικιακή χρήση κανείς δεν θέλει 24mbit μόνο όσοι κατεβάζουν συνέχεια ταινίες κτλ. Κι εγώ δεν έχω 24άρα.

  @Γκρινιάρης δεν ξέρω για την Αγγλία αλλά θα ρωτήσω ένα φίλο που σπουδάζει εκεί και θα σου πώ. Αλλά μου φαίνεται όχι έχουν και 54mbit εκεί.

  @Nikos κι εγώ ΟΤΕ έχω:) Κάποια στιγμή σκεφτόμουν να αλλάξω αλλά βλέποντας τα προβλήματα που έχουν οι φίλοι μου με τους εναλλακτικούς παρόχους, είπα να μείνω στον ΟΤΕ:)

 • Avatar
  nikos

  Μην τα θέλεις ολα δικά σου. Εντάξει δεν είναι και τόσο χάλια η αλλαγή που θα κάνει ο ΟΤΕ, συμφέρει αρκετούς. Επίσης να πω οτι αλλοι τηλεπικοινωνιακοί φορείς μπορεί να είναι πιο φτηνοί αλλα απο προσωπική εμπειρία πιστεύω δεν είναι τοσο αξιόπιστοι.

 • Avatar
  marios-k

  Πότε επιτέλους θα δολυμε 54mbps και στην Ελλάδα;

 • Avatar
  Παμε Κορέα;

  Στην Κορέα στήνονται οι υποδομές ώστε ως το 2012 οι οικιακές συνδέσεις να είναι στο 1 Gb.

 • Avatar
  Γκρινιάρης

  Καλό είναι να ζητάμε όλο και περισσότερα και όλο και φθινότερα, μαζί σου! Αλλά ούτε τελευταίοι είμαστε ούτε καταϊδρωμένοι.

  Στην Αγγλία, που όλοι νομίζουμε πως έχει τις τρελές ταχύτητες και τσάμπα, συνήθως το maximum είναι 8, κι αυτό πλασματικό, αφού η ζήτηση είναι τέτοια που αν δεν είσαι δίπλα στο DSLAM θα το πιάσεις μόνο μετά τα μεσάνυχτα. Ειδικά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ μπορεί να έχεις θεωρητικά 8άρα αλλά θα πιάνεις άντε 1 ή 2! Μετά τις 6 δε που τελειώνουν τα ωράρια εδώ, σέρνεται στην κυριολεξία! Και μιλάω για διαφορετικές εταιρείες και διαφορετικές περιοχές.

  Όσο για τι τιμές, αν πιάσουμε τον ΟΤΕ, θα πιάσουμε και την BT. Η οποία στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ πακέτο Unlimited (τα άλλα έχουν ογκοχρέωση), πάλι με maximum 8 κι όχι 24, έχει πάγιο 25 λίρες, δηλαδή 28 ευρώ, τη στιγμή που με 2 ευρώ παραπάνω ο ΟΤΕ δίνει 24άρα. Το καλό βέβαια με την BT είναι πως σου δίνει ένα wi-fi router δικό της πολύ καλό, μαζί με broadband τηλέφωνο (που όμως δεν έχει δωρεάν κλήσεις, απλά φτηνές international).

  Επίσης αν θες κάτι φτηνότερο (πάντα από BT) υπάρχουν χαμηλότερες τιμές (ξεκινώντας από 16 λίρες), με 8 ΜΒ πάλι αλλά με ογκοχρέωση 10-15GB, ενώ ο ΟΤΕ αν δεν κάνω λάθος δεν έχει σε κανένα!

  Αυτά. Δυστυχώς ο μύθος για το πάμφθηνο και σφαίρα internet στην Αγγλία δεν ισχύει, εκτός βέβαια αν μιλάμε για institutions (πανεπιστήμια, εστίες κλπ). Δεν ξέρω αν η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, πάντως από αυτά που διαβάζω έχει βελτιωθεί σχετικά με παλαιότερα.

  Όπως και να έχει, μακάρι οι προσφερόμενες υπηρεσίες να αυξηθούν κι άλλο και οι τιμές να πέσουν, ειδικά τώρα που υπάρχει σημαντικός ανταγωνισμός στην αγορά.

 • Avatar
  DJ_Nos

  Ωχ σόρρυ Τάσο, νόμιζα ότι το thread το έιχε κάνει ο Γιάννης!

  Βιάστηκα και δεν είδα… 🙂

 • Avatar
  DJ_Nos

  Καλημέρα Γιάννη …
  Έχεις δίκιο σε αυτό που λες…

  αλλα να ρωτήσω και κάτι άλλο ?

  Και να είχαμε 24 , τι να την κάναμε ?

  Τη θεωρώ υπερβολικά γρήγορη ταχύτητα,
  η οποία δε χρησιμέυει και πουθενά στην τελική…

  Εγ΄χ έχω 4 εδώ και 1,5 χρόνο περίπου
  και είμαι ευχαριστημένος, αν σκεφτελις ότι
  ειμαι DJ και έχω στο pc μου 2 TB σκληρούς
  με ότι θέλεις από είδος μουσικής μέσα…

  (+ Ταινίες HD, + Games PS2-PS3 κλπ κλπ)

  Αν όπως είπες ο ΟΤΕ κάνει την 4άρα -> 8άρα
  τότε θα είμαι ακόμα πιο καλά …

  Από εεκί και πιο πάνω μου φαίνεται ανούσια …

  Κάνω λάθος ?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα