XBLOG logo @2x

Προσωρινά Μέτρα ΕΕΤΤ κατά ΟΤΕ

ΟΤΕ

Η ΕΕΤΤ, σε συνέχεια ακρόασης της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ και παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, αποφάσισε τη λήψη Προσωρινών Μέτρων κατά της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ.

Τα εν λόγω Προσωρινά Μέτρα αφορούν τη μη συμμόρφωσή της ΟΤΕ Α.Ε. με την υποχρέωση κοστοστρεφούς τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας στους χώρους Φυσικής Συνεγκατάστασης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο.

Σύμφωνα με την Απόφαση Προσωρινών Μέτρων, αναστέλλεται η προθεσμία πληρωμής των τιμολογίων που έχει εκδώσει και αποστείλει η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ προς τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την χρέωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας σε χώρους Φυσικής Συνεγκατάστασης, υπό τον όρο της εμπρόθεσμης και προσήκουσας καταβολής από τους υπόχρεους παρόχους στην ΟΤΕ ΑΕ, ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% επί του τιμολογηθέντος ποσού.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω ποσό καταβάλλεται έναντι της οριστικής εκκαθάρισης, η οποία θα λάβει χώρα σύμφωνα με την τελική Απόφαση της ΕΕΤΤ επί της ακρόασης.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.