XBLOG logo @2x

Το Oppo F9 μας δείχνει το μέλλον των… notch;

Οι εγκοπές στις οθόνες, γνωστές ως notch, είναι ένα απαραίτητο κακό για τα σημερινά bezel-less smartphones επειδή οι εταιρίες δεν έχουν καταφέρει να βρουν τρόπο για να ξεφορτωθούν την εμπρόσθια κάμερα. Η Vivo και η Oppo έχουν παρουσιάσει δύο εντυπωσιακά κινητά με κρυφές κάμερες (βλ. Nex και Find X) αλλά αυτοί οι μηχανισμοί δεν είναι εντελώς αξιόπιστοι. Για αυτό τον λόγο το notch είναι εδώ για να μείνει για λίγα χρόνια ακόμα, και η Oppo μόλις παρουσίασε το… μέλλον του;

Το νέο Oppo F9 που μόλις ανακοινώθηκε είναι ένα μεσαίας κατηγορίας smartphone το οποίο έχει σχεδιασμό χωρίς -μεγάλα- περιθώρια με αναλογία σώματος-οθόνης που φτάνει το 90.8%. Η οθόνη είναι διαγωνίου 6.3-ιντσών, ανάλυσης 2.340 x 1.080 pixels και αναλογίας 19.5:9. Προστατεύεται από το γυαλί Gorilla Glass 6, έχει ένα LTPS TFT panel, 450 nits φωτεινότητα και στο πάνω μέρος της βρίσκουμε ένα πολύ μικρό notch που φιλοξενεί την 25 MP κάμερα*.

Oppo F9 notch camera
Η εγκοπή κρύβει μόνο την κάμερα.

Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος του Oppo F9 έχει δύο αισθητήρες. Ο κύριος αισθητήρας έχει ανάλυση 16-megapixels και διάφραγμα f/1.8, ενώ ο δεύτερος που χρησιμεύει για τη λειτουργία πορτρέτου (bokeh) είναι στα 2-megapixels.

Το F9 βασίζεται στο chipset Helio P60 της MediaTek το οποίο ειδικεύεται στη τεχνητή νοημοσύνη — για παράδειγμα υπάρχει η λειτουργία AI Beautification 2.1 στην εφαρμογή της κάμερας που σας… ομορφαίνει. Το chipset συνεργάζεται επίσης με τη 4/6 GB μνήμη RAM και τα 64 GB αποθηκευτικού χώρου. Όλα αυτά τροφοδοτούνται από μια μπαταρία χωρητικότητας 3,500 mAh που φορτίζει γρήγορα χάρη στη τεχνολογία VOOC της εταιρίας. Τέλος, υπάρχει θύρα microUSB και υποδοχή ακουστικών.

Το Oppo F9 θα κυκλοφορήσει τρέχοντας το Android 8.1 Oreo (με το περιβάλλον Color OS 5.2) και θα διατίθεται σε τρία ασυνήθιστα χρώματα (Sunrise Red, Twilight Blue and Starry Purple). Θα βγει στην αγορά του Βιετνάμ στις 24 Αυγούστου με κόστος VND 7,690,000 ($330/€290) για την βασική έκδοση με 4 GB RAM.

*Η εμπρόσθια κάμερα έχει υποστήριξη για HDR.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.