XBLOG logo @2x

Oppo Find X: Ανακοινώθηκε με All-Screen οθόνη, χωρίς notch και με εντυπωσιακό μηχανισμό που κρύβει τις κάμερες

Η κινέζικη κατασκευάστρια Oppo, θυγατρική του κολοσσού BBK Electronics, σε εκδήλωση στο Παρίσι, ανακοίνωσε το πολυ-αναμενόμενο Oppo Find X, μια εντυπωσιακή συσκευή χωρίς περιθώρια, χωρίς notch, με την μεγαλύτερη αναλογία οθόνης-σώματος που έχουμε δει έως τώρα σε smartphone και, επιπλέον, έναν ιδιαίτερα πρωτοποριακό τρόπο για την εμφάνιση και απόκρυψη των καμερών.

Oppo Find X

Και έτσι λοιπόν, μετά το εντυπωσιακό Nex της Vivo (που και αυτή ανήκει στη BBK), το πρώτο smartphone που μας παρουσίασε τον σχεδιασμό χωρίς περιθώρια και χωρίς εγκοπή στην οθόνη, έρχεται η Oppo με έναν εξυπνότερο τρόπο και αξιοποιώντας πλήρως οποιαδήποτε τεχνολογία που θα μπορούσε να κάνει τη νέα συσκευή “το καλύτερο All-Screen smartphone”, κατάφερε να δώσει ως αποτέλεσμα μια συσκευή με καμπυλωτή OLED οθόνη 6,4 ιντσών, χωρίς περιθώρια και notch. Η αναλογία οθόνης-σώματος αγγίζει το 93.8% και είναι το μεγαλύτερο ποσοστό μέχρι σήμερα στον κόσμο, ξεπερνώντας την αναλογία οθόνης του Vivo Nex το οποίο έφτανε λίγο πάνω από το 90%.

Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συσκευής. Ενώ η Vivo έβαλε μια pop-up κάμερα να πετάγεται από το πάνω μέρος της συσκευής, η Oppo στο Find X κατάφερε με έναν εντυπωσιακό τρόπο να κρύψει όλο το σετ καμερών του smartphone. Προσάρμοσε έναν slide-out μηχανισμό, ο οποίος έχει τοποθετημένο από την μια πλευρά την εμπρόσθια κάμερα και από την άλλη την κύρια διπλή κάμερα του κινητού, και ενεργοποιείται -σε μόλις μισό δευτερόλεπτο- κάθε φορά που ο χρήστης ενεργοποιεί την εφαρμογή κάμερας.

oppo find x 2

Ουσιαστικά, όλες οι κάμερες κρύβονται μέσα στην συσκευή και ενεργοποιούνται μόνο κατά τη χρήση τους. Η εμπρόσθια κάμερα χρησιμεύει επίσης και για τη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για το ξεκλείδωμα της συσκευής, αφού η εταιρία επέλεξε αυτόν τον τρόπο ασφαλείας και όχι κάποιον αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος. Όπως μας πληροφορεί η Oppo, η συγκεκριμένη λειτουργία αναγνώρισης προβάλλει 15.000 “τελίτσες” στο πρόσωπο του χρήστη, δημιουργώντας έτσι ένα λεπτομερές τρισδιάστατο μοντέλο του προσώπου. Σύμφωνα πάντα με την ίδια, το ποσοστό λάθους στην αναγνώριση είναι μία στο εκατομμύριο.

Oppo Find X – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Λειτουργικό σύστημα: Android 8.1 Oreo, ColorOS 5.1
  • Οθόνη: 6.42 ίντσες, ανάλυση 2340 x 1080 pixels, αναλογία 19.5:9, AMOLED
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 845
  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος 64-bit
  • Μονάδα γραφικών: Adreno 630
  • Μνήμη RAM: 8 GB
  • Αποθηκευτικός χώρος: 256 GB
  • Κάμερα: 16MP (f/2.0) και 20MP (f/2.2)
  • Εμπρόσθια κάμερα: 25 MP (f/2.0)
  • Μπαταρία: 3,730 mAh
  • Λοιπά: Θύρα USB-C, υποδοχή για δύο κάρτες SIM

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στα χρώματα Bordeaux Red και Glacier Blue, ενώ θα υπάρχει και μία ειδική έκδοση, η Automobili Lamborghini Edition. Η συγκεκριμένη “πολυτελής” έκδοση του Find X είναι κατασκευασμένη με ανθρακονήματα, έχει το λογότυπο της Lamborghini και το καλώδιο τροφοδοσίας έχει ένα ειδικό υφασμένο μοτίβο. Το Oppo Find X Lamborghini Edition είναι η πρώτη συσκευή που ενσωματώνει την τεχνολογία άμεσης φόρτισης Super VOOC της Oppo, η οποία σου επιτρέπει μια πλήρη φόρτιση μέσα σε μόλις 35 λεπτά. Η μπαταρία του σε σχέση με το κανονικό μοντέλο θα είναι μικρότερη -στα 3,400 mAh-, αλλά θα προσφέρει αποθηκευτικό χώρο στα 512 GB.

Oppo Find X 03

Το Oppo Find X θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο αρχικά σε Βρετανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Ολλανδία στην τιμή των 999 ευρώ.

Ακολουθεί ένα από τα πρώτα βίντεο παρουσίασης του Find X:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.