XBLOG logo @2x

Ο Opera υπόσχεται να σώσει μπαταρία στο laptop σου

Ο Opera για καιρό είχε μείνει στάσιμος και δεν αποκτούσε χρήσιμα χαρακτηριστικά, όμως τώρα η εταιρία πουλήθηκε σε Κινέζους και προσπαθεί να μετατρέψει τον browser στον καλύτερο που υπάρχει. Πρόσφατα ο browser απέκτησε δωρεάν υπηρεσία VPN για ασφαλέστερο σερφάρισμα και ενσωματωμένο ad-blocker, και τώρα απέκτησε λειτουργία εξοικονόμηση μπαταρίας.

Η Opera ανακοίνωσε ότι στη τελευταία έκδοση του φυλλομετρητή που κυκλοφόρησε για τους προγραμματιστές περιλαμβάνεται η νέα λειτουργία «Power saving» η οποία έχει σχεδιαστεί για laptops και μπορεί να επεκτείνει την αυτονομία της μπαταρίας έως και 50%. Αν ο υπολογιστής σας τροφοδοτείται από τη μπαταρία, ένα εικονίδιο μπαταρίας θα εμφανιστεί δίπλα στη μπάρα διευθύνσεων-αναζήτησης του browser. Πατώντας σε αυτό μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης. Επίσης υπάρχει η επιλογή για αυτόματη ενεργοποίηση της λειτουργίας όταν η στάθμη της μπαταρίας πέσει στο 20%.

Για να πετύχει εξοικονόμηση μπαταρίας ο Opera κάνει τις παρακάτω αλλαγές:

  • Μειώνει τη δραστηριότητα των καρτελών στο παρασκήνιο
  • Μειώνει τη χρήση του επεξεργαστή
  • Αυτόματα απενεργοποιεί άχρηστα plug-ins
  • Μειώνει τα frames στα 30 fps
  • Αλλάζει τους παραμέτρους για την προβολή βίντεο και αναγκάζει τη χρήση των hardware accelerated video codecs
  • Σταματάει τα κινούμενα σχέδια στα θέματά του

Η Opera δοκίμασε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας και διαπίστωσε ότι σε ένα laptop που τρέχει Windows 10 (64-bit) υπάρχει εξοικονόμηση έως και 50% σε σύγκριση με browsers όπως ο Google Chrome.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε να παρατηρούμε πως αλληλεπιδρούν οι χρήστες με τον web browser και από εκεί δημιουργήσαμε νέα benchmarks που βασίζονται στην πραγματική χρήση. Σε αντίθεση με τα benchmark tests που αφορούν την ταχύτητα, στην πραγματικότητα υπάρχει πολύς νεκρός χρόνος και δραστηριότητα στο background. Είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστείτε πόση ενέργεια μπορεί να κερδίσει κανείς βελτιστοποιώντας αυτές τις καταστάσεις.»

Μπορείτε να το κατεβάσετε ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.